1ο Βραβείο σε διαγωνισμό ζωγραφικής

Μεγάλη επιτυχία για τη μαθήτρια της ΣΤ΄τάξης του Σχολείου Ελευθερία Χάικου, καθώς κατάφερε να αποσπάσει με το εντυπωσιακό της έργο “Not all heroes wear capes” το 1ο βραβείο στην κατηγορία της στον πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με θέμα «Καθημερινοί ήρωες».

Στον διαγωνισμό πήραν μέρος και άλλοι μαθητές της ΣΤ΄με πολύ αξιόλογα έργα τα οποία σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού θα εκτεθούν στο Μέγαρο Μουσικής κατά τη διάρκεια του φετινού Φεστιβάλ Xορού. Η εικαστική έκφραση αποτέλεσε το επιστέγασμα μιας ευρύτερης θεματικής που αναπτύχθηκε μέσα στην τάξη με θέμα  «Ήρωες της ιστορίας, της φαντασίας, του σήμερα» με αφορμή τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.

«Για μένα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γύρω μας που καθημερινά δίνουν έναν αγώνα κι αυτό τους κάνει ήρωες. Δεν ήθελα να αδικήσω κανέναν από αυτούς και για αυτό θέλησα να τους ζωγραφίσω με ισότιμο τρόπο», εξήγησε  η Ελευθερία στην τάξη την ιδέα της για ένα τόσο σύνθετο έργο.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό και την online έκθεση των έργων μπορείτε να πάρετε από την ιστοσελίδα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Παιδικός Διαγωνισμός.

 

 

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print