Λειτουργία βιβλιοθήκης

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Είμαστε φέτος στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως η σχολική μας Βιβλιοθήκη άνοιξε και πάλι τις πόρτες της για τα μέλη της από την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021. Η Βιβλιοθήκη μας αριθμεί πάνω από 3.500 τίτλους βιβλίων, λογοτεχνικών και επιστημονικών, για παιδιά όλων των ηλικιών αλλά και ενήλικες.  Φέτος θα λειτουργήσει για πρώτη φορά ξεχωριστό τμήμα γονέων με βιβλία ψυχολογίας και παιδαγωγικής.

Λειτουργία της αίθουσας

Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας που ορίζουν την λειτουργία των σχολικών βιβλιοθηκών, τη φετινή σχολική χρονιά, η Βιβλιοθήκη μας προσαρμόζει το πλαίσιο λειτουργίας της στις τρέχουσες ιδιαίτερες συνθήκες. Συγκεκριμένα:

Η αίθουσα της Βιβλιοθήκης δεν θα λειτουργήσει ως χώρος:

  • διδασκαλίας κατά τις πρωινές ώρες
  • συγκέντρωσης μαθητών & γονέων για ψυχαγωγικούς σκοπούς

Η πραγματοποίηση εκδηλώσεων (παρουσιάσεις βιβλίων/συγγραφέων, προβολές ταινιών, εορταστικές εκδηλώσεις, κλπ) για το κοινό κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα εξαρτηθεί από τις ισχύουσες ρυθμίσεις προστασίας από της δημόσιας υγείας,

Δανεισμός βιβλίων

Ο δανεισμός βιβλίων θα συνεχιστεί κανονικά με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων στις παρακάτω ημέρες και ώρες :

  • Δευτέρα & Πέμπτη, 13:15 14:00
  • Τετάρτη, 17:30 – 20:30  μαθητές με συνοδεία γονέα
  • Σε ορισμένο χρόνο κατά τη διάρκεια του πρωινού ωραρίου, μετά από συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων.

Οι μαθητές, όχι περισσότεροι από 6 κάθε φορά, φορώντας μάσκα θα μπορούν, κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις, να επιλέγουν σε σύντομο χρονικό διάστημα το βιβλίο που επιθυμούν.

Παράλληλα, θα λειτουργήσει ηλεκτρονικός δανεισμός. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα !

Όσοι γονείς και παιδιά επιθυμούν να γραφτούν ως μέλη, μπορούν να έρθουν στη Βιβλιοθήκη τις παραπάνω ώρες και μέρες και να συμπληρώσουν μια απλή αίτηση, ή να την κατεβάσουν από την ιστοσελίδα του σχολείου (https://10dim-kalam.mes.sch.gr/αίτηση-βιβλιοθήκης/), να τη συμπληρώσουν στο σπίτι και να τη δώσουν στον εκπαιδευτικό της τάξης.

Μόνη υποχρέωση για τα νέα μέλη  είναι η δωρεά ενός βιβλίου, καινούργιου ή μεταχειρισμένου σε πολύ καλή κατάσταση. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να δωρίσετε ένα καινούργιο βιβλίο, ζητήστε από την ομάδα Βιβλιοθήκης τη λίστα με τα προτεινόμενα για να κάνετε την επιλογή σας ή επιλέξτε κατά προτίμηση ένα παιδικό επιστημονικό βιβλίο.

 

Στην προσπάθειά μας να κρατήσουμε ζωντανό το χώρο της βιβλιοθήκης και αυτή  χρονιά, σας καλούμε να παραμείνετε κοντά της ενεργοί, δημιουργικοί, ευρηματικοί.

Με ευχές για ευχάριστες και ασφαλείς αναγνώσεις

Σας ευχαριστούμε πολύ

Η ομάδα της βιβλιοθήκης

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print