Το σχολείο μας στο Διεθνές Επιστημονικο  Συνέδριο :Η εκπαίδευση στον 21ο αιώνα – Σύγχρονες προκλήσεις και προβληματισμοί στα Γιαννενα

Tο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας και η δουλειά του, από την Παρασκευή 13 Μάϊου ως και την Κυριακή 15 Μάϊου βρέθηκε στα Γιάννενα στο Διεθνές Επιστημονικο  Συνέδριο :Η εκπαίδευση στον 21ο αιώνα – Σύγχρονες προκλήσεις και προβληματισμοί με 3 εργασίες.

Τη Παρασκευή , πρώτη ημέρα του συνεδρίου παρουσίασε η κ. Σακαρέλη Ελπινίκη την εισήγηση της με τίτλο:

Προάγοντας την έμφυλη ισότητα σε μαθητές/μαθήτριες Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Παρουσίαση του Ομίλου Καινοτομίας και Δημιουργικότητας του Πειραματικού 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας με τίτλο «Φυλο…σοφούμε»

Στην παρούσα εισήγηση παρουσιάστηκε με ποιο τρόπο δομήθηκε ο όμιλος που πραγματοποιήθηκε τη φετινή χρονιά στο σχολείο μας με το τόσο σύγχρονο και ουσιαστικο θέμα. Η εισήγηση αποτύπωσε ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά της διδασκαλίας και των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν και προκάλεσε ενδιαφέρον και συζήτηση για την ανάγκη επέκτασης τέτοιων δράσεων σε ολες τις σχολικές μονάδες. Ο επιστημονικος και ο εκπαιδευτικος διάλογος καταγράφεται στα θετικά τόσο για τον κοσμο της εκπαίδευσης, οσο και για το σχολείο μας που είχε τη ευκαιρία να συμμετέχει σε μια διαφορετικη πλευρά της εκπαιδευτικής ζωής.

Η παρουσία του σχολείου μας συνεχίστηκε το Σάββατο 14 Μάϊου 2022, με την αναρτημένη παρουσίαση της εργασίας της κ. Μαλαμα Βασιλικής και της κ. Βίγκου Κατερίνας με τίτλο :

“Συνδιδασκαλία και Γλωσσικό Μάθημα: Μια σύγχρονη διδακτική προσέγγιση συνδιδασκαλίας στο Μάθημα της Γλώσσας της Β Δημοτικού”

                                                               

Στην αναρτημένη παρουσίαση παρουσιάστηκε το πρόγραμμα συνδιδασκαλίας που πραγματοποίησαν για 11 περίπου εβδομάδες στο Β1 τμήμα του σχολείου μας η κ. Βίνα και η κ. Κατρίνα, τα αποτελέσματα του και τα συμπεράσματα που βγαίνουν από τέτοιες είδους δράσεις. Την αναρτημένη παρουσίαση θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε και στο χωρο του σχολείου. Η συνεργασία των δυο εκπαιδευτικών έφερε  σημαντικά αποτελέσματα και έδωσε ιδέες για επέκταση και στο μέλλον.

Τέλος η παρουσία του σχολείου μας ολοκληρώθηκε την Κυριακή 15 Μάϊου 2022 με την εισήγηση ομάδας εκπαιδευτικών του σχολείου μας και την αποτύπωση της εμπειρίας μας από τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα ERASMUS PLUS + IDEA για τα μαθηματικά των τριων πρωτων τάξεων το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη με τον τίτλο:

Ευρωπαϊκο Πρόγραμμα Μαθηματικών IDEA, για τις τρεις πρώτες τάξεις του δημοτικού 

Στα Γιάννενα μας εκπροσώπησαν η κ. κ. Μάλαμα Βασιλική και η κ.Δώρα Λαμπρίδη. Παρουσίασαν την εμπειρία του σχολείου και απάντησαν σε πολλές ερωτήσεις που είχαν να κάνουν με την παραγωγή καινοτόμου υλικού από τα σχολεία αλλά και την καινοτομία στη διδασκαλία των μαθηματικών.

Το σχολείο μας επιστρέφει από το διήμερο πλούσιο σε εμπειρίες και ερεθίσματα.

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print