Δεύτερη ενημερωτική συνάντηση Τμήματος Ένταξης

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, σε συνεργασία με το Τμήμα Ένταξης και την Επιτροπή Διαχείρισης της Σχολικής Βιβλιοθήκης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, πραγματοποιούν την Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19:00 έως 20:30, στην βιβλιοθήκη του σχολείου μας, τη δεύτερη ενημερωτική συνάντηση, με θέμα:

«ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ»

    Η αποτελεσματική τους ανάπτυξη μέσα στην οικογένεια


Ο προφορικός λόγος και η επικοινωνία μέσα στην οικογένεια είναι πολύ σημαντικά. Μέσα από αυτούς τους κώδικες τα παιδιά κατακτούν καλύτερα τον εαυτό τους και τον κόσμο, χτίζουν την αυτοπεποίθησή τους, νιώθουν αγάπη και ασφάλεια. Γι? αυτούς τους λόγους είναι απαραίτητο για τους γονείς να είναι σε θέση να αναπτύξουν σωστά τον προφορικό λόγο των παιδιών και να επικοινωνούν ανοιχτά και αποτελεσματικά μαζί τους. Τι είναι όμως ο λόγος, η ομιλία, η επικοινωνία; Πώς αναπτύσσονται; Με ποιους τρόπους επικοινωνούμε; Η ομάδα της ΕΔΕΑΥ του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας θα παρουσιάσει τα αναπτυξιακά στάδια της ομιλίας των παιδιών, τις διαταραχές λόγου που μπορεί να παρουσιάσουν και τους τρόπους αντιμετώπισής τους και θα αναλύσει σωστούς τρόπους για την ανάπτυξη υγιών σχέσεων και αποτελεσματικής επικοινωνίας ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

19.00: ΕΝΑΡΞΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

19.05-19.10: ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

19.15- 19.35:  «Προφορικός λόγος: Αναπτυξιακά ορόσημα ? διαταραχές ομιλίας ? δημιουργικοί τρόποι ανάπτυξής του» Γιάννης Κορατζόπουλος, Δάσκαλος, Λογοθεραπευτής, Μεταπτυχιακή Ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή.

19.35-19.55:  «Ουσιαστική επικοινωνία ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά» Μαστοράκη Μαριγιάννα, Ψυχολόγος, MSc Σχολικής Ψυχολογίας

19:55-20:15: «Η επικοινωνία στο ζευγάρι, θεμέλιο του οικογενειακού συστήματος» Δόικα Αριάδνη, Κοινωνική Λειτουργός

20.15- 20.30Συζήτηση- Ερωτήσεις

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print