Τρίτη ενημερωτική συνάντηση Τμήματος Ένταξης

 Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, σε συνεργασία με το Τμήμα Ένταξης και την Επιτροπή Διαχείρισης της Σχολικής Βιβλιοθήκης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, πραγματοποιούν την Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19:00 έως 20:30, στην βιβλιοθήκη του σχολείου μας, την τρίτη ενημερωτική συνάντηση, με θέμα:

          «ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΦΙΛΟΣ Ή ΕΧΘΡΟΣ;»

Το διαδίκτυο έχει αλλάξει τη ζωή μας και τη ροή της πληροφορίας μέσα στη σύγχρονη οικογένεια. Ανάμεσα στα πολύ θετικά στοιχεία που έφερε όπως η εκμηδένιση των αποστάσεων, η πρόσβαση στην πληροφορία και οι ίσες ευκαιρίες, παρουσιάζει και πλευρές που μας προβληματίζουν και διαφοροποιούν την δυναμική της σύγχρονης οικογένειας. Πως εν τέλει δημιουργούνται οι υπεύθυνοι χρήστες, τι πρέπει να προσέχουμε ως ενήλικες, ως γονείς αλλά και ως πολίτες;  Mε ποιο τρόπο η χρήση του μας καθιστά ενεργητικούς πομπούς επιλογών και όχι παθητικούς δέκτες που αναπαράγουν ήδη προαποφασισμένες επιλογές, από μια καινούρια κοινωνία που ακολουθεί τους δικούς της νόμους: την ηλεκτρονική.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

19.00: ΕΝΑΡΞΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

19.05-19.10: ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

19.15- 19.45«Διαδίκτυο-ορθή, υπεύθυνη, ασφαλής χρήση και ο ρόλος των ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού» .

Κορμά Κυριακή, Kλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων.

19.45-20.15:  «Θετικές και Αρνητικές Όψεις της χρήσης του Διαδικτύου. Προεκτάσεις και σκέψεις. Η σχέση ως ακρογωνιαίος λίθος της προστασίας και της πρόληψης για θετική χρήση της τεχνολογίας».

 Ρούμπου Βασιλική, Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια, Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία

20.15- 20.30Συζήτηση- Ερωτήσεις

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print