9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού».

Τα τελευταία χρόνια, έχει καθιερωθεί, την ημέρα του Σχολικού Αθλητισμού να γίνεται μια μεγάλη γιορτή στο σχολείο μας ,  με δράσεις που αφορούν στον αθλητισμό.                                                                                                                                                                             

Έτσι λοιπόν και σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022,  μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας στις σχολικές μονάδες , στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της «9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022» με την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού», με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, στο σχολείο μας έγινε ένα μεγάλο πάρτι, όπου περίπου 250 μαθητές συμμετείχαν σε δραστηριότητες που αφορούσαν στο θέμα της ημέρας.

Οι μαθητές μας , με την καθοδήγηση και την εξαιρετική συνεργασία των εκπαιδευτικών τους, τα δύο πρώτα δίωρα συμμετείχαν σε  πάρα πολλά παιχνίδια και αγωνίσματα. Στη συνέχεια  κάνανε δράσεις στις τάξεις τους (όπως ζωγραφική, παρακολούθηση βίντεο, συζητήσεις) , που αφορούσαν και αυτές,  στην ενημέρωσή τους  για τη σημασία της  καθημερινής άθλησης στη ζωή μας.

Επιπλέον σήμερα, είχαμε τη χαρά και την τιμή, να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας διακεκριμένους  αθλητές, όπως τον κο Γιώργο Λαζαρίδη –πρωταθλητή στο τένις με αναπηρικό αμαξίδιο–   https://www.georgelazaridis.gr/ καθώς και τους αθλητές της ομάδας βόλεϊ Καλαμάτα 80   https://www.facebook.com/Kalamata80/ (Κωνσταντίνο Δαλακούρα, Rodrigo Ocampo , Maouricio Vieyto και Γιώργο Κανελλόπουλο) , με τον προπονητή τους Παναγιώτη Ντάκουρη. Παρότι  σήμερα το απόγευμα στις 17.00μμ. παίζανε  με τον ΑΟΝΣ  Μίλωνα στα πλαίσια του 6ου τουρνουά βόλεϊ ανδρών «Γιάννης Μπουσούνης»,  διέθεσαν τον πολύτιμο  χρόνο τους, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας , μίλησαν στα παιδιά για τη σημασία του αθλητισμού στη ζωή μας , απαντήσανε στις  ερωτήσεις τους  και παίξανε μαζί τους.

Τους ευχαριστούμε πολύ!!!

 

                                      

 

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print