Άλλη μία Active ημέρα στο σχολείο μας

Μία ακόμα ημέρα γεμάτη δράσεις και συγκινήσης ήταν και η σημερινή τόσο για τους φιλοξενούμεους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Η ημέρα ξεκίνησε με ένα εργαστήριο ελληνικών παραδοσιακών χορών για τους φιλοξενούμενυς δασκάλους από την Φινλανδία, την Ισπανία και την Ιταλία. Η Κα Δώρα επιμελήθηκε την “διδακτέα ύλη” και οφείλουμε να ομολογίσουμε πως παρόλη τη δισκολία οι “μαθητές” της ήταν άψογοι και μας εξέπληξαν όλους ευχάριστα με την προθυμία τους και την πρόοδό τους.

Στη συνέχεια όλο το σχολείο γυμνάστηκε στον ρυθμό του Italiano Vero, τραγούδι αφιερωμένο στους Ιταλούς φιλοξενούμενους.

Οι Πέμπτες και οι Έκτες μας μάγεψαν όλους μέσα από το αφιέρωμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και την Αναπαράσταση της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής φλόγας. Την επιμέλεια ε’ιχε η Κα Νάσια και στη συνέχεια όλο το Σχολείο χόρεψε σε ρυθμούς Φινλανδικούς, Ιταλικούς, Ισπανικούς και φυσικά Ελληνικούς.

Ακολούθησε συνεδρίαση των εκπαιδευτικών όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πορεία του σχεδίου και των εργασιών που πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι τον Ιούνιο. Η συνεδρίαση διακόπηκε ευχάριστα από τον καλεσμέν μας Κο Δημ. Σαρρή ο οποίος μάγεψε τους εκπαιδευτικούς μέσα από το εργαστήρι σωματικών κρουστών και τις ιδέες του για ενσωμάτωσή τους κατά την εκπαιδευτική διαδικασία (Active Breaks).

Το μεσημεριανό μας γεύμα πραγματοποιήθηκε για μια ακόμα φορά στο σχολείο και ήταν μια προσφορά γονιών και εκπαιδευτικών.

Το απόγευμα η δράση συνεχίστηκε σε δύο Μουσεία της πόλης μας και συγκεκριμένα στο Μουσείο Β. Καρέλια και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Μεσσηνίας.

Η ημέρα μας τελείωσε δοκιμάζοντας ελληνικές γεύσεις και ανταλλάσσοντας ιδέες με τους φίλους μας.

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print