Επίσκεψη της Β’ τάξης στο Ανδρομονάστηρο

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές της Β΄τάξης στο απαράμιλλου κάλους μνημείο της Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, γνωστού  ως ΄΄Ανδρομονάστηρο΄΄.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την πρόσφατα ανακαινισμένη μονή και να ζήσουν από κοντά το εντυπωσιακό μοναστηριακό συγκρότημα, να ξεναγηθούν από την κ.Ευαγγελία Μηλίτση Αρχαιολόγο, Δ/ντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας ? η ανακαίνιση πραγματοποιήθηκε με αυτεπιστασία και κάτω από την επίβλεψή της  – την κ. Ελένη Μπαρμπαρίτσα Αρχαιολόγο και την κ. Βασιλική Μαυροειδή Αρχιτέκτονα.

Οι μαθητές υλοποίησαν εκπαιδευτικό παιδαγωγικό πρόγραμμα που είχε επιμεληθεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων,  απόλαυσαν το χώρο, προσέγγισαν βιωματικά τον τρόπο  μοναστηριακής ζωής, γνώρισαν  τη διαχρονική αρχιτεκτονική εξέλιξη του κτηρίου, θαύμασαν τις τοιχογραφίες.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το κάστρο της Ανδρούσας, που τοποθετείται χρονικά στα μέσα του 13ου αι. από τους Φράγκους, τότε που αποτελούσε την έδρα της ευρύτερης περιοχής.  Η επίσκεψη έδωσε την ευκαιρία τους μαθητές να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο άμυνας και της οχυρωματικές παρεμβάσεις. Η πρόσφατη αναστύλωση της ανατολικής πτέρυγας δίνει στο επισκέπτη την ευκαιρία  να αποκτήσει συνολική εικόνα για το κάστρο αλλά και να κατανοήσει τη στρατηγική θέση του.

Η εκδρομή τελείωσε στο «Δασάκι» χώρο αναψυχής με θέα τον Μεσσηνιακό κόλπο και τα καταπληκτικά σουβλάκια της Πόπης!

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και ο διευθυντής του σχολείου εκφράζουν θερμές ευχαριστίες στο επιστημονικό προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας στην διευθύντρια  κ. Ευαγγελία Μηλίτση για την άρτια ξενάγηση  και  την άψογη συνεργασία μας  σε πολλές δραστηριότητες της σχολικής μας μονάδας.

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print