Επαναλειτουργία σχολείου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ                 

Αγαπητοί γονείς και μαθητές σας  εύχομαι χρόνια πολλά, υγεία και κάθε καλό.  

 Όπως γνωρίζετε,  τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, θα ξεκινήσει η λειτουργία των σχολείων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η πιστή τήρηση όλων των μέτρων (αποστάσεις, μάσκα, κανόνες υγιεινής κ λ π) και επιπλέον η διενέργεια self test.       

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ  ΜΑΘΗΤΩΝ: Για την ασφαλή και έγκαιρη η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται από τις 3 διαφορετικές εισόδους του σχολείου. Θα υποδέχονται τους μαθητές οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί και θα επιτρέπουν την είσοδο ΜΟΝΟ με την επίδειξη αρνητικού self test ως εξής:    

Α΄, Β΄ ΤΑΞΗ:    8:00 – 8:15 πόρτα Κρήτης δυτική (μικρή)

Γ΄, Δ΄ ΤΑΞΗ:    8:00 – 8:15 πόρτα Κρήτης ανατολική (μεγάλη)

Ε΄, ΣΤ΄ ΤΑΞΗ:  8:00 – 8:15 κάτω πόρτα (νηπιαγωγείου)

Δεν επιτρέπεται η είσοδος στο χώρο του σχολείου σε γονείς ή σε όποιον άλλον.

Η ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ θα λειτουργήσουν κανονικά.

Τα ΓΕΥΜΑΤΑ – εκτός απροόπτου – θα χορηγηθούν κανονικά.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ  ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.

ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ (Self test)

Η διενέργεια αυτοδιαγωνιστικού τεστ (Self test)  κορονοϊού προβλέπεται, σύμφωνα με σχετική ΚΥΑ που επισυνάπτω, υποχρεωτικά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό του σχολείου. Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ κορονοϊού  προμηθεύονται  δωρεάν  από το φαρμακείο, με το ΑΜΚΑ,  γίνονται δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό και  είναι απαραίτητα για την προσέλευση στο σχολείο. Τα βήματα είναι τα εξής:

1. Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ του.

2. Οι μαθητές/οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ θα μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή την Δευτέρα το πρωί.

3. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

4. θα  επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς το αποτέλεσμα  κατά την είσοδο στο σχολείο.

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ: Η διαμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος έχει γίνει στην κατεύθυνση διαφορετικών διαλειμμάτων των Α΄-Β΄ & Γ΄ από  Δ΄- Ε΄&ΣΤ΄τάξεων. Οι ζώνες στο προαύλιο διαμορφώνονται ως εξής σε χωριστό χρόνο:

Α΄ Δ΄  ΤΑΞΕΙΣ: α΄ ζώνη-χώρος προσευχής έως πέργκολα

Γ΄ Ε΄  ΤΑΞΕΙΣ: β΄ ζώνη- πέργκολα –μισές  κερκίδες βόλεϊ  έως πόρτα νηπιαγωγείου

Β΄ ΣΤ΄ ΤΑΞΕΙΣ: γ΄ ζώνη- μισές  κερκίδες βόλεϊ  – προαύλιο Κρήτης.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ : Προκειμένου να αποφύγουμε το συνωστισμό  κατά αποχώρηση των μαθητών τροποποιούμε την ώρα αποχώρησης των τάξεων  ως εξής:

Α΄/ Γ΄ ΤΑΞΗ: 13:05  πόρτα Κρήτης δυτική (μικρή) / πόρτα Κρήτης ανατολική (μεγάλη) αντίστοιχα 

Β΄/ Δ΄ ΤΑΞΗ: 13:10   πόρτα Κρήτης δυτική (μικρή) / πόρτα Κρήτης ανατολική (μεγάλη) αντίστοιχα

Ε΄ ΤΑΞΗ: 13:15 κάτω πόρτα (νηπιαγωγείου) ΣΤ΄ ΤΑΞΗ: 13:20  κάτω πόρτα (νηπιαγωγείου)

Οι γονείς που έχουν μαθητές σε διαφορετικές τάξεις παρακαλούμε να δείξουν υπομονή, να μην παραμένουν στην είσοδο του σχολείου, μπορούν να περιμένουν λίγα μέτρα μακριά από το σχολείο ή στο αυτοκίνητο τους.

ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Β΄ ξένης γλώσσας για τους μαθητές που θα φοιτήσουνε στην Ε΄τάξης το σχολικό έτος 20021-22 ( φέτος Δ΄τάξης). Οι γονείς των μαθητών της Δ΄τάξης θα πρέπει μέχρι 25 Μαΐου να προσκομίσουν στο σχολείο τη δήλωση επιλογής Β΄ξένης γλώσσας, που σας επισυνάπτεται.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ Παρακαλούμε ως τις 14 Μαΐου να προσκομίσετε τις δήλωση του ολοήμερου.

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ – ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

Ο Δ/ντής του Σχολείου

Γιάννης Χριστόπουλος

                          

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print