Το σχολείο μας στο Τούρκου της Φινλανδίας για το σχέδιο Active School Days.

Ολοκληρώθηκε το σχέδιο ?Active School Days? με την 5η διακρατική συνάντηση των εταιρικών σχολείων στο Τούρκου της Φινλανδίας. Το διάστημα 2 ? 10 Ιουνίου πέντε μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος επισκέφθηκαν το πανεπιστήμιο και την βιβλιοθήκη του Τούρκου όπου πραγματοποιήθηκαν οι συνολικές παρουσιάσεις των εργασιών του κάθε σχολείου.

Επιπλέον έγινε απολογισμός του προγράμματος ενώ καθορίστηκαν οι τρόποι αξιολόγησης και οι δράσεις για την διάχυση των αποτελεσμάτων σε ολόκληρη την σχολική μονάδα, τους γονείς, την τοπική κοινωνία αλλά και σε εθνικό ή/και παγκόσμιο επίπεδο.

Η φιλοξενία των Φινλανδών ήταν ιδιαιτέρως θερμή. Παρουσίασαν, όχι μόνο την εκπαίδευση στην χώρα τους  αλλά και πολλές από τις παραδόσεις και συνήθειές τους. Προσέφεραν σε όλους παραδοσιακά φαγητά και ξενάγησαν τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο κάστρο του Τούρκου, στο παραθαλάσσιο θέρετρο Naantali καθώς και στο Αρχιπέλαγος της Βαλτικής.

Πρωταρχικό μέλημα για όλους τους εκπαιδευτικούς της Ευρωπαϊκής ομάδας ERASMUS + ?Active School Days? είναι η προώθηση και τελικά η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής από τους μαθητές. Στο 10ο Δημοτικό Σχολείο οι επιρροές του σχεδίου εντοπίζονται όχι μόνο στους χώρους του αλλά κυρίως στους ίδιους τους μαθητές μας οι οποίοι έρχονται καθημερινά στο σχολείο με πολλή όρεξη και αγάπη.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του σχεδίου μπορείτε να βρείτε στους συνδέσμους:

https://twinspace.etwinning.net/46735/home
https://10dim-kalam.mes.sch.gr/erasmus-active-school-days/
https://activeschooldays.blogspot.com/
https://lessontools.blogspot.com/

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print