Διακρατική Επίσκεψη στην Ιρλανδία για το πρόγραμμα IDEA

Στην Ιρλανδία και το Donaghpatrick National School of Ireland, βρέθηκε από τις 8 ως και τις 11 Μάϊου 2022 αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών και μαθητών της Γ δημοτικού  του σχολείου μας στα πλαίσια της ανταλλαγής επισκέψεων του προγράμματος ERASMUS PLUS IDEA που πραγματοποιείται την τελευταία τριετία με τη συμμετοχή 10 διαφορετικών εταίρων ανάμεσα τους και το Πειραματικό -10ο δημοτικό σχολείο Καλαμάτας.

Στα πλαίσια της προγραμματισμένης εκπαιδευτικής επίσκεψης τα παιδιά την πρώτη ημέρα 9 Μαΐου 2022 επισκέφθηκαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς το Donaghpatrick National School και είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με τους συμμαθητές ομολόγους τους, να παίξουν παιχνίδια και να βιώσουν την εμπειρία του να συμμετέχουν σε μια τάξη στη χώρα της Ιρλανδίας. Οι οικοδεσπότες είχαν ετοιμάσει μια πλούσια ημέρα σε παιχνίδια, μαθηματικά αλλά και μια εκδήλωση που μας παρουσίασαν τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα της χώρας τους. Προσπαθήσαμε να μάθουμε και ένα τραγούδι στα ιρλανδικά, αλλά η γλώσσα ήταν πραγματικά πολύ δύσκολη! Η παρουσία του προγράμματος εκεί έφτασε και στον τοπικό τύπο και γίναμε πρωτοσέλιδο. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, αντάλλαξαν καλές πρακτικές με τους ομολόγους συνεργάτες, πήραν και έδωσαν πολλές ιδέες για την επίλυση πρακτικών καθημερινών εκπαιδευτικών θεμάτων που παρά την διαφορά της κουλτούρας και του πολιτισμού παραμένουν τα ίδια.

 

Γευτήκαμε  τα φοβερά εδέσματα του σχολείου και της ιρλανδικής κουζίνας και το απόγευμα είχαμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε την ιστορική τοποθεσία του Knockma όπου οι τοπικοί θρύλοι λένε ότι ζει ο βασιλιάς των ξωτικών. Ενθουσιαστήκαμε από τη φύση και το πανέμορφο τοπίο και η λίγη βροχή δεν πτόησε τη διάθεση και τη διασκέδαση μας. Μάθαμε πολλά πράγματα για την ιστορία της Ιρλανδίας αλλά και για τον τρόπο που οι άνθρωποι εξηγούσαν τη φυση και οσα τους συνέβαιναν τα παλαιά χρονια.

Την επόμενη ημέρα όλοι μαζί πήγαμε στην ιστορική τοποθεσία, η οποία αποτελεί και μέρος της πλατφόρμας που παίζουμε το Glendalough, μέρος ιστορικού και τουριστικού ενδιαφέροντος για ολη την Ιρλανδία. Ταξιδέψαμε από το Galway στο Δουβλίνο και λίγο πιο νότια. Εκεί είχαμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε το τοπίο, να μάθουμε για την ιστορία του για τα ηθη και τα έθιμα καθώς και τον τρόπο ζωής εκεί. Μετα παίξαμε ένα παιχνίδι μαθηματικών αποστολών μέσα στην τοποθεσία . Ο καιρος μας έκανε το χατίρι και με αυτό τον τρόπο καταφέραμε να απολαύσουμε την φυση και την ιστορία της πανέμορφης Ιρλανδίας.

Η ήμερα μας και το ταξίδι μας στην πανέμορφη Ιρλανδία τελείωσε στην υπέροχη πρωτευσουσα του Δουβλίνου, με περπάτημα αξιοθέατα και εμπειρίες.

 

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print