Διακρατική συνάντηση στην Ίμολα της Ιταλίας

Ταξίδι στην Ίμολα της Ιταλίας (21-27 Μαίου 2022)

Τα ταξίδια ανοίγουν ορίζοντες… Έτσι η ομάδα Erasmus+ «Kάνοντας μικρά πράγματα με μεγάλη αγάπη», άνοιξε τα φτερά της και πέταξε για την Ίμολα της Ιταλίας. Οι μαθητές της Στ τάξης ο Νικόλας, ο Γιώργος, η Μυρτώ, η Ηλιάννα, η Νίκη και ο Γιώργος μαζί με τους εκπαιδευτικούς κ. Αθανασία, κ. Ελένη και τον κ. Γιάννη έζησαν μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Την πρώτη ημέρα συναντηθήκαμε με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των αποστολών από την Κροατία, την Ισπανία και την Ιταλία, τους γονείς και τις οικογένειες των μαθητών από την Ιταλία, στο πάρκο Acque Minerali Park στην Ίμολα. Εκεί τα παιδιά έπαιξαν, χόρεψαν και τραγούδησαν. Επισκεφτήκαμε την πίστα αυτοκινήτων της Ίμολα κι εντυπωσιαστήκαμε.

Την επόμενη ημέρα επισκεφτήκαμε το σχολείο Bubano, ένα σχολείο στην εξοχή. Το καλωσόρισμα ήταν πολύ ζεστό. Ξεναγηθήκαμε στους χώρους του σχολείου. Ακολούθησε αγώνας αλληλλεγγύης από το Bubano στο Murdano.Τα χρήματα δόθηκαν για καλό σκοπό. Στο Murdano μας υποδέχτηκε ο δήμαρχος με δώρα αλλά και η διευθύντρια των σχολείων η οποία είχε σπουδάσει αρχαία ελληνικά!

   

Τις επόμενες ημέρες στις εξορμήσεις μας επισκεφτήκαμε τη Ραβέννα όπου θαυμάσαμε τις υπέροχες εκκλησίες και τα ψηφιδωτά! Πήραμε και μια γεύση από τη βυζαντινή Ιστορία και τον Ιουστινιανό. Επίσης θαυμάσαμε την Μπολόνια και το ιστορικό της κέντρο, την υπέροχη πλατεία με το άγαλμα του Neptuno αλλά και τους όμορφους δρόμους με τις καμάρες.

    

Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος στο θεματικό πάρκο Oltremare .Εκεί θαυμάσαμε τα φιλικά και πανέξυπνα δελφίνια, κάποια είδη αρπακτικών πτηνών, έναν αλιγάτορα από το Μισσισιπή, το μικρό καγκουρώ Αλπίνο. Τα παιδιά έπαιξαν στα μικρά ποταμάκια και τα γεφυράκια του πάρκου.

Η υποδοχή στο σχολείο του Sesto Imolese με ιταλικά τραγούδια και η γνωριμία με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς έφερε πιο κοντά όλες τις αποστολές. Φτιάξαμε κορνίζες με ψηφίδες και παίξαμε Scratch στο μάθημα της Πληροφορικής.

Οι μέρες κύλησαν πολύ γρήγορα. Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία για τους μαθητές κι εκπαιδευτικούς! Μια εμπειρία ζωής!

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print