Εγγραφή μαθητών στην εισαγωγική τάξη του Πειραματικού

Αγαπητοί γονείς,

Το σχολείο μας με την πρόσφατη  υπ΄ αριθμ. Αρ. Πρωτ.: 51614/Δ6 ,11-5-2021  υπουργική απόφαση χαρακτηρίστηκε Πειραματικό.

Ο χαρακτηρισμός αυτός  δίνει τη δυνατότητα στο σχολείο, θεσμικά και όχι αποσπασματικά, να προσφέρει στο μαθητικό δυναμικό την ευκαιρία και στην εκπαιδευτική κοινότητα την πρόκληση να δημιουργήσουν από κοινού νέο περιεχόμενο και να αναζητήσουν καινοτόμες λύσεις σε διαχρονικά προβλήματα της σχολικής πραγματικότητας προκειμένου να επέλθει ανανέωση και νέα προοπτική. Το μαθητικό δυναμικό των τάξεων Β,Γ,Δ,Ε,ΣΤ για το σχολικό έτος παραμένει ως έχει.

Για την εισαγωγική τάξη την Α΄τάξη διενεργείται κλήρωση με ηλεκτρονικό τρόπο. Η κλήρωση θα γίνει  την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021. Επομένως αν επιθυμείτε να φοιτήσουν στην Α΄τάξη του Πειραματικού θα πρέπει να προβείτε στα παρακάτω:

Οι γονείς των μαθητών/τριών που ενδιαφέρονται για την εισαγωγή τους σε ΠΕΙ.Σ. μέσω της διαδικασίας κλήρωσης, υποβάλουν αίτηση, από 28 Μαΐου έως 17 Ιουνίου 2021, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), σύμφωνα με τον τρόπο που ορίζεται στην υπό στοιχεία 73160/Δ6/12-6-2020 κοινή υπουργική απόφαση «Ηλεκτρονικές αιτήσεις για εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία» (Β’ 2260), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Η διαδικασία προσδιορίζεται επακριβώς  με την Αριθμ. 58877/Δ6 Υ.Α. Εισαγωγή μαθητών/τριών και σχετικές ρυθμίσεις στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία (Π.Σ. & ΠΕΙ.Σ.) για το σχολικό έτος 2021-2022.

Η αίτηση εγγραφής στο σύνδεσμο:

(Κλικ στην εικόνα)

Μπορείτε για περισσότερες πληροφορίες να επικοινωνείτε με την Διεύθυνση Π. Ε. Μεσσηνίας. (mail@dipe.mes.sch.grτηλ.2721361551)

Επίσης από το σχολείο μας ορίστηκε η εκπαιδευτικός Βασιλική Μάλαμα (vasilikimalama@yahoo.gr – τηλ. 2721082708) υπεύθυνη ενημέρωσης και στήριξης   των γονέων που επιθυμούν να καταθέσουν τη σχετική αίτηση.

Είμαστε  στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση,

                                 Ο Διευθυντής του Σχολείου

                                           Γιάννης Χριστόπουλος

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print