Πρόγραμμα εκδηλώσεων Δεκεμβρίου

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Στα πλαίσια  εθελοντισμού και αλληλεγγύης και σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων, το σχολείο μας οργανώνει  ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ από 12/12 έως 19/12/2019, όπου θα συγκεντρώσουμε τρόφιμα,  φάρμακα και είδη ρουχισμού προκειμένου να τα διαθέσουμε στις οικογένειες παιδιών που έχουν ανάγκη, στα παιδικά χωριά SOS, στο κοινωνικό ιατρείο και στο κοινωνικό παντοπωλείο. Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να φέρουν τρόφιμα  και φάρμακα στο σχολείο (ισόγειο, αποθήκη 3).   

Αντιπροσωπεία του σχολείου μας αποτελούμενη από  μαθητές και εκπαιδευτικούς θα επισκεφτούν την Παρασκευή, 20/12, το Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας, το Γηροκομείο Καλαμάτας, το Δημαρχείο Καλαμάτας προκειμένου να ψάλλουν τα κάλαντα και να ανταλλάξουν ευχές.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

  • Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, 18:30 – 20:00: Εργαστήριο χριστουγεννιάτικων κατασκευών
  • Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, 19:00 – 20:00: Χριστούγεννα με το Μουσικό Σχολείο
  • Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, 18:30 – 8:00: Εργαστήριο χριστουγεννιάτικων κατασκευών
  • Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, 18:30 – 19:45: Προβολή  της ταινίας «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων»
  • Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, 7:00 – 8:30: 3η ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «Διαδίκτυο: φίλος ή εχθρός;»
  • Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου ? Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου: έκθεση βιβλίου, χριστουγεννιάτικη αγορά.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σας ενημερώνουμε ότι την  Δευτέρα  16/12/2019, θα δοθεί η βαθμολογία του Α΄ τριμήνου του σχολικού έτους 2019-20.

Οι γονείς των μαθητών των Α΄ και Β΄ Τάξεων θα ενημερωθούν για την πρόοδο των παιδιών τους σε συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς στις 11:45 στις αίθουσες των τμημάτων. Η ενημέρωση καθώς και η επίδοση των  ελέγχων προόδου των άλλων τάξεων, θα γίνει από τις 11:45  έως τις 14:00 στις αίθουσες των τμημάτων. Η διανομή του γεύματος  θα ξεκινήσει στις 12.45.

ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, σε συνεργασία με το Τμήμα Ένταξης και την Επιτροπή Διαχείρισης της Σχολικής Βιβλιοθήκης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, πραγματοποιούν την Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19:00 έως 20:30, στην βιβλιοθήκη του σχολείου μας, την τρίτη ενημερωτική συνάντηση, με θέμα:

«ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΦΙΛΟΣ Ή ΕΧΘΡΟΣ;»

Το διαδίκτυο έχει αλλάξει τη ζωή μας και τη ροή της πληροφορίας μέσα στη σύγχρονη οικογένεια. Ανάμεσα στα πολύ θετικά στοιχεία που έφερε όπως η εκμηδένιση των αποστάσεων, η πρόσβαση στην πληροφορία και οι ίσες ευκαιρίες, παρουσιάζει και πλευρές που μας προβληματίζουν και διαφοροποιούν την δυναμική της σύγχρονης οικογένειας. Πως εν τέλει δημιουργούνται οι υπεύθυνοι χρήστες, τι πρέπει να προσέχουμε ως ενήλικες, ως γονείς αλλά και ως πολίτες;  Mε ποιο τρόπο η χρήση του μας καθιστά ενεργητικούς πομπούς επιλογών και όχι παθητικούς δέκτες που αναπαράγουν ήδη προαποφασισμένες επιλογές, από μια καινούρια κοινωνία που ακολουθεί τους δικούς της νόμους: την ηλεκτρονική.

19.00: ΕΝΑΡΞΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

19.05-19.10: ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

19.15- 19.45:  «Διαδίκτυο-ορθή, υπεύθυνη, ασφαλής χρήση και ο ρόλος των ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού» .Κορμά Κυριακή, Kλινική ψυχολόγος ? ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων.

19.45-20.15:  «Θετικές και Αρνητικές Όψεις της χρήσης του Διαδικτύου. Προεκτάσεις και σκέψεις. Η σχέση ως ακρογωνιαίος λίθος της προστασίας και της πρόληψης για θετική χρήση της τεχνολογίας».Ρούμπου Βασιλική, Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια, Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία.

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ

Σας ενημερώνουμε πως τη Δευτέρα 23/12  θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός.

 

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Εορταστική αγορά θα λειτουργήσει στο σχολείο από  16 έως και 19/12, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων, με έργα και κατασκευές που επιμελήθηκαν  μαθητές και γονείς. Στην εορταγορά συμμετέχει  και η Σχολική  Βιβλιοθήκη με κατασκευές και έκθεση βιβλίου.

ΓΙΟΡΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ  

H  Β΄ Τάξη  με την επιμέλεια των δασκάλων των τάξεων και των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων ετοιμάζουν και θα μας παρουσιάσουν τη χριστουγεννιάτικη γιορτή  την Πέμπτη 19/12 και ώρα  18:00.

ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

Παρακαλούμε τους γονείς για την έγκαιρη πρωινή προσέλευση των μαθητών. Επίσης υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με το Π.Δ. 79/ δεν επιτρέπεται κατά τις ώρες λειτουργίας  η είσοδος γονέων ή άλλων  στο χώρο του σχολειου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΕΣ & ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print