Εκδήλωση αποφοίτησης 10ου Δημ. Σχ. Καλαμάτας

Την Τετάρτη 23-6-2021 πραγματοποιήθηκε με  τήρηση των υγειονομικών μέτρων η τελετή αποφοίτησης των μαθητών της ΣΤ δημοτικού για το σχολικό έτος 2020-2021.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και   χαιρέτησαν  ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, η περιφερειακή σύμβουλος υπεύθυνη για θέματα τουρισμού Άννα Καλογεροπούλου, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Παύλος Κλάδης   η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Δήμητρα Δημοπούλου, καθώς και η διευθύντρια του Πειραματικού Γυμνασίου (νυν 7ου Γυμνασίου Καλαμάτας) κ. Νικητοπούλου. Στη συνέχεια την εκδήλωση προλόγισε ο διευθυντής  Γιάννης Χριστόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τους μαθητές για την εξαετή πορεία τους στο σχολείο ευχόμενος τους καλή πρόοδο, υγεία και πολλές επιτυχίες.

Από τους ομιλητές τονίστηκε ότι ο  χαρακτηρισμός  του σχολείου ως Πειραματικού  αποτελεί θετική εξέλιξη και εκφράστηκε η βούληση όλων πως σε αυτό το εγχείρημα θα σταθούν αρωγοί, ώστε να στεφτεί με επιτυχία προς όφελος των μαθητών, των εκπαιδευτικών   και της τοπικής μας κοινωνίας. 

 Οι μαθητές της Α΄ τάξης παρουσίασαν το “Νησί των συναισθημάτων” και αποχαιρέτησαν με το δικό τους τρόπο τους μαθητές της Στ΄ τάξης , παραλαμβάνοντας  έτσι και τη σκυτάλη συνέχισης λειτουργίας του σχολείου.

Με μοναδικό και αυθόρμητο τρόπο οι αποφοιτούντες μαθητές αποτύπωσαν την εμπειρία τους στο σχολείο, σχολίασαν πρόσωπα , καταστάσεις, στάθηκαν ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν τα δύο τελευταία χρόνια της πρωτόγνωρης και δύσκολης  εποχής της πανδημίας.

Η εκδήλωση περιελάμβανε τραγούδια,  χορούς,  βίντεο και θεατρικά , τα οποία οι μαθητές κάτω από την άψογη καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, υλοποίησαν κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών γονέων.

 Αποδόθηκαν οι τίτλοι αποφοίτησης, οι τίτλοι  σπουδών, το υπέροχο αναμνηστικό λεύκωμα του Συλλόγου Γονέων,  πραγματοποιήθηκαν και οι βραβεύσεις των μαθητών και των μαθητριών που συμμετείχαν σε περιφερειακούς και πανελληνίους διαγωνισμούς ζωγραφικής, ρητορικής και ιστορίας. 

Η γιορτή έληξε μέσα σε ένα ευρύτερο κλίμα συγκίνησης και χαράς.

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print