Έναρξη Σχολικής Χρονιάς


Αγαπητοί γονείς, εύχομαι να είστε όλοι καλά.


Σας ενημερώνουμε πως ο αγιασμός με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13/9 στις 8.30 το πρωί.


Η προσέλευση των μαθητών στο σχολείο στις 8.15 θα γίνει από τις εισόδους που έχουν προσδιοριστεί, φορώντας μάσκα και με την επίδειξη του αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test).

Κανένας γονέας δεν εισέρχεται στο χώρο του σχολείου εκτός από τους γονείς της Α ́ τάξης οι οποίοι φορώντας μάσκα, μετά τον αγιασμό θα κατευθυνθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων για σχετική ενημέρωση. Ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο τηρώντας αυστηρά τις αποστάσεις, σύμφωνα με τις διαγραμμίσεις ανά τμήμα και φορώντας τη μάσκα.

Μετά τον αγιασμό οι μαθητές θα οδηγηθούν στις τάξεις, θα ακολουθήσει γνωριμία με τους εκπαιδευτικούς, ενημέρωση για τη λειτουργία του σχολείου, για τα μέτρα πρόληψης, θα επιδοθούν τα βιβλία (συστήνεται κάθε μαθητής να έχει μαζί του τσάντα μεταφοράς) καθώς και το ωρολόγιο
πρόγραμμα μαθημάτων.

Οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο στις 10:00.
Την Τρίτη 14/9 το ωρολόγιο πρόγραμμα θα τηρηθεί κανονικά καθώς και η έναρξη λειτουργίας του ολοήμερου.ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ (self test)
Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες και γίνονται για κάθε μαθητή δύο φορές την εβδομάδα – κάθε ΤΡΙΤΗ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – έως και 24 ώρες πριν την είσοδο στο σχολείο και είναι απαραίτητα για την προσέλευση στο σχολείο. Λόγω του ΑΓΙΑΣΜΟΥ το πρώτο αυτοδιαγωνιστικό τεστ (self test) θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την ΔΕΥΤΕΡΑ 13/9
και θα επιδειχθεί κατά την προσέλευση. Κάθε μαθητής θα προμηθευτεί έξι δωρεάν self tests με τα οποία θα καλύπτει τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13 Σεπτεμβρίου – 3 Οκτωβρίου).

Τα βήματα είναι τα εξής:

1.Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ κορονοϊού προμηθεύονται οι γονείς δωρεάν από το φαρμακείο, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες με τον ΑΜΚΑ.

 1. Οι μαθητές κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το
  προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ θα μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή την Δευτέρα
  το πρωί.
 2. Οι γονείς δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet και το αποτέλεσμα του self-test ή χειρόγραφη βεβαίωση.
 3. Επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς το αποτέλεσμα κατά την είσοδο στο σχολείο.

  ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

  ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Καλαμάτα,9/9/2021
Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής
Γιάννης Χριστόπουλος

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print