Ένας ξεχωριστός καλεσμένος στον Όμιλο “Σςςςς, αρχίζει το παραμύθι”

Την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου, ο Όμιλος “Σςςςςς, αρχίζει το παραμύθι” φιλοξένησε έναν ξεχωριστό καλεσμένο.. Μαζί μας ήταν ο εκδότης Γιώργος Κουραβέλος από τις εκδόσεις «Κόκκινο» (https://ekdoseis-kokkino.gr/). Ο κος Κουραβέλος ζει και εργάζεται στο Παρίσι, αλλά η έδρα του εκδοτικού οίκου βρίσκεται στην Καλαμάτα. Στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, μας έκανε την τιμή να είναι στον μαζί μας, φέρνοντας μαζί του 2 κούτες υλικό που έδειξε στα παιδιά.

Μας εξιστόρησε όλη τη διαδικασία παραγωγής ενός βιβλίου και μας μίλησε για τους ανθρώπους που εμπλέκονται σε αυτήν, συγγραφείς, εικονογράφους, μεταφραστές, τυπογράφους, επιμελητές, εκδότες, κλπ. Είδαμε, αγγίξαμε και μυρίσαμε μακέτες, προσχέδια, διορθώσεις και ίδια βιβλία σε διαφορετικές γλώσσες.

Παρατηρήσαμε, ξεφυλλίσαμε και ξεδιπλώσαμε πολλούς διαφορετικούς τύπους και μεγέθη βιβλίων και βιβλιοδεσιών και παρακολουθήσαμε σχετικά βίντεο.

Φυσικά διαβάσαμε, όχι ένα, όχι δύο αλλά τρία βιβλία! Το «Χάθηκα» τoυ Chris Haugton, το «Θέλω πίσω το καπέλο μου» του Jon Klassen και το «Μια μεγάλη μέρα του τίποτα» της Beatrice Alemagna. Όλα από τις εκδόσεις Κόκκινο.

Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία!

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print