ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Σήμερα σε συνέντευξη τύπου η υπουργός Παιδείας δήλωσε: “Ανοίγουν την 1η Ιουνίου τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν στις 26 Ιουνίου.”

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Οι εκπαιδευτικοί θα παρουσιαστούν στα σχολεία την Πέμπτη 28/5 και η λήξη του σχολικού έτους προβλέπεται στις 30/6. Για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικους θα υπάρξει παράταση των συμβάσεων.

ΤΜΗΜΑΤΑ

Τα τμήματα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων θα έχουν έως 15 μαθητές το καθένα με απόσταση 1,5 μέτρο. Αν οι μαθητές υπερβαίνουν τους 15 το τμήμα θα χωρίζεται στα δύο και θα λειτουργεί εκ περιτροπής, ενώ αν δεν υπερβαίνουν τους 15 το τμήμα θα λειτουργεί καθημερινά.
Δεν θα λειτουργήσουν καθόλου τα ολοήμερα σχολεία.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Οι Δήμοι έχουν την ευθύνη διάθεσης αντισηπτικών σε όλα τα σχολεία. Έχει δοθεί εντολή για καθαρισμό δύο φορές την ημέρα. Τροποποίηση των συμβάσεων των καθαριστριών και πρόβλεψη για επιπλέον προσλήψεις στον τομέα καθαρισμού αν αυτό απαιτηθεί. Δεν θα λειτουργούν τα κυλικεία, θα είναι προαιρετική η μάσκα για μαθητές και δασκάλους σε σχολεία.

Σε ό,τι αφορά το σχολείο μας, έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να υποδεχτούμε τους μαθητές μας με τις καλύτερες συνθήκες. Συγκεκριμένα έχουν γίνει:

  • Καθαρισμός όλων των αιθουσών και των κοινοχρήστων χώρων
  • Καθαρισμός και ευπρεπισμός του προαυλίου χώρου, των φυτών και δέντρων
  • Απεντόμωση
  • Βάψιμο τοίχων όπου υπήρχε υγρασία

Για την ανάγκη παρουσίας καθαριστριών το πρωί και τη διάθεση αντισηπτικών έχουμε απευθυνθεί με έγγραφο στο Δήμο.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ – ΘΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΛΗΛΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/5 ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ (ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ) ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΥΣ (ΓΟΝΕΙΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 

Αγαπητοί γονείς,
Προκειμένου:

  • ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΚΡΙΒΗ ΑΡΙΘΜΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ
  • ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ Π.Ν.Π.
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΟΥΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Σας παρακαλούμε, όσοι αποφασίσετε να μην στείλετε το παιδί σας, στο σχολείο να αποστείλετε τη σχετική δήλωση που σας επισυνάπτουμε μέχρι την ΠΕΜΠΤΗ 28/5

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/5 ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ -ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΕΝΕΓΕΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ


Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print