Επικοινωνία με μαθητές από Ιρλανδία και την Ισπανία στο πλαίσιο eTwinning

Επικοινωνία με μαθητές από την Ιρλανδία και την Ισπανία είχαν σήμερα οι μαθητές του Ε1′ και του Ε2′ του σχολείου.

Με αφορμή το eTwinning σχέδιο «UNESCO: Building Bridges through European Cultural Heritage» που συντονίζει και υλοποιεί το σχολείο μας, οι μαθητές του Ε1′ τραγούδησαν, παρουσίασαν τον εαυτό τους, το σχολείο και την πόλη μας στους μαθητές του Scoil Mhuire gan Smál, από την Ιρλανδία. Εντύπωση τους έκανε το γεγονός ότι τα παιδιά εκεί δεν φορούν μάσκα στο σχολείο, ενώ παρατήρησαν και τις στολές που φορούσαν οι οποίες ήταν μακρυμάνικες, μιας και ο καιρός στην Ιρλανδία είναι ακόμα ψυχρός.

Στη συνέχεια μαθητές του Ε1′ συνομίλησαν με μαθητές από το Escola El Calderí της Καταλονίας, παρουσιάζοντας τον εαυτό τους, τα ενδιαφέροντά τους και το σχολείο τους. Οι μαθητές μας εντυπωσίασαν με τον ενθουσιασμό, την προθυμία τους και με την άνεση που έχουν να επικοινωνούν στα Αγγλικά. Να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο έργο, που επικεντρώνεται κυρίως στην πολιτιστική κληρονομιά, όπως περιγράφεται από την UNESCO, συντονίζει το σχολείο μας σε συνεργασία με σχολεία από την Κροατία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Τουρκία, την Πολωνία και το 7ο Δ.Σ. Βέροιας.

Σύμφωνα με την UNESCO, η πολιτιστική κληρονομιά περιλαμβάνει τέσσερις κύριες κατηγορίες κληρονομιάς:

α) απτό πολιτισμό (μνημεία, κτίρια, αρχαιολογικούς χώρους, βιβλία, έργα τέχνης και αντικείμενα)

β) άυλο πολιτισμό (προφορικές παραδόσεις, έθιμα, λαογραφίες, παραστατικές τέχνες, γλώσσα, τρόπος ζωής και αξίες)

γ) φυσική κληρονομιά (πολιτιστικά τοπία και φυσικοί, βιολογικοί ή γεωλογικοί τόποι).

δ) ψηφιακή πολιτιστική κληρονομιά & δεξιότητες του 21ου αιώνα (επικοινωνία, συνεργασία, δημιουργικότητα, κριτική σκέψη).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να έχετε από την αρχική – δημόσια σελίδα του σχεδίου όπου δημοσιοποιούνται τα τελικά έργα των μαθητών:

https://twinspace.etwinning.net/153990/home

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print