Επίσκεψη στο δημοτικό ωδείο Β’ Δημοτικού

Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου η Β’ δημοτικού του σχολείου μας επισκέφτηκε το δημοτικό ωδείο Καλαμάτας, την έκθεση κυκλικης οικονομίας και την δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη Καλαμάτας.

Αφορμή για την επίσκεψη στο ωδείο στάθηκε το κείμενο στο βιβλίο της γλώσσας “Η Σερενάτα στο κανταδοχωρι”. Οι μικροί μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να γνωρίσουν το ωδείο αλλά και τα όργανα που διδάσκονται εκεί.

Ο κ. Γυφτάκης, διευθυντής του ωδείου παρουσίασε πνευστά, έγχορδα και κρουστά μουσικά όργανα και έπαιξε γνωστά μουσικά κομμάτια στο πιάνο ενθουσιάζοντας τους μικρούς μαθητές.

Στη συνέχεια οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στο κέντρο της πόλης κατηφορίζοντας από το ωδείο ως την κεντρική πλατεία.

Στο πνευματικό κέντρο τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τις έννοιες της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης υλικών στα πλαίσια του «κυκλικού» εργαστήριου για μαθητές πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου με τίτλο: «Είναι μόνο ένα σκουπίδι #not».

Θαύμασαν επίσης την έκθεση με προϊόντα κυκλικής οικονομίας στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.Ευτελή και καθημερινά υλικά έγιναν η βασική ύλη για κατασκευή χρηστικών αντικειμένων, ενώ ταυτόχρονα, μέσα από την βιωματική αυτή διαδικασία, οι μαθητές προβληματίστηκαν σχετικά με το τι αποκαλούμε ή βλέπουμε ως «σκουπίδι».

Τέλος, τα παιδιά ανέβηκαν στον 4ο όροφο του πνευματικού κέντρου όπου στεγάζεται η δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη. Εκεί επισκέφτηκαν το παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης, ξεφύλλισαν βιβλία και διάβασαν με τις δασκάλες τους ενα παραμύθι καθισμένοι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print