Επίσκεψη των εκπαιδευτικών στη Φινλανδία.

Την εβδομάδα 1 ? 7 Οκτωβρίου μέλη της παιδαγωγικής ομάδας Erasmus+ του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο Tupurin Koulu, στο Salo της Φινλανδίας. Συγκεκριμένα, οι Χριστόπουλος Ιωάννης, Παραρά Μαρία, Κατσαριώτη Αθανασία, Χρυσανθακόπουλος Κων/νος και Μάλαμα Βασιλική που εργάζονται για το πρόγραμμα «Active School Days», είχαν συναντήσεις και συνεργάστηκαν με τους υπόλοιπους εταίρους του προγράμματος από την Φινλανδία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Αρχικά, στα πλαίσια των  συναντήσεων που είχαν, επισκέφθηκαν και ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους του Φινλανδικού Υπουργείου Παιδείας για το πρόγραμμα «Finnish Schools on the Move» πάνω στο οποίο βασίζεται και το πρόγραμμα “Active School Days”. Εκεί είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την πόλη και το Σχολείο μας όπως επίσης και να ενημερωθούν καλύτερα για τα υπόλοιπα σχολεία – εταίρους.

Επίσης, κατά την επίσκεψή τους στο Tupurin Koulu του Salo,  oι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν μαθήματα από τους Φινλανδούς συναδέλφους τους και άντλησαν  ιδέες με σκοπό την ανανέωση των διδακτικών μεθόδων.

Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι το Φινλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα απέχει πολύ από το αντίστοιχο Ελληνικό. Ωστόσο πιστεύουμε ότι μίκρες καθημερινές αλλαγές μπορούν να εφαρμοστούν και εδώ συμβάλλοντας θετικά ώστε το σχολείο να αποτελέσει  χώρο χαράς και δημιουργίας για μαθητές (που είναι και οι άμεσοι αποδέκτες) και εκπαιδευτικούς.

Πληροφορίες για την πορεία του προγράμματος μπορείτε να έχετε και μέσω του:  https://activeschooldays.blogspot.gr/

 

 

 

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print