Δεύτερη Διακρατική συνάντηση εταίρων Erasmus+ στην Καλαμάτα

06/05/2019

Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε σήμερα στο σχολείο μας 16 συνάδελφους από τα συνεργαζόμενα σχολεία της Αγγλίας, της Πολωνίας και της Ουγγαρίας.

Οι φιλοξενούμενοί μας, αφού γνωρίστηκαν με όλο το προσωπικό του σχολείου, παρουσίασαν στους μαθητές μας τα σχολεία τους και στη συνέχεια όλοι μαζί τραγουδήσαμε, χορέψαμε και συζήτησαν σε ένα πολύ εγκάρδιο κλίμα. Μετά από σύντομο διάλειμμα, οι εκπαιδευτικοί συνέχισαν τις εργασίες του προγράμματος στην αίθουσα της σχολικής μας βιβλιοθήκης και το απόγευμα παρακολούθησαν το πρόγραμμα του ΚΠΕ Καλαμάτας «Από το κάστρο στην παραλία».

 

 

 

 

07/05/2019

Η 2η ημέρα εργασιών στο σχολείο ξεκίνησε με συζήτηση σχετικά με τα προγράμματα που υλοποιούνται στα σχολεία αλλά και με τη δημιουργία κοινών projects (citizenship box). Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε ενημέρωση – workshop από την πρέσβειρα της ActionAid στην Καλαμάτα κ. Κατερίνα Βίγκου η οποία μας μίλησε για την εμπειρία της στα σχολεία της Ρουάντα.

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα ο διευθυντής του σχολείου κ. Ιωάννης Χριστόπουλος και οι συντονιστές των 4 σχολείων παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Στη συνέχεια όλοι παρακολουθήσαμε τις παρουσιάσεις των εργασιών που είχαν προετοιμάσει οι μαθητές των Γ’, Δ’ & ΣΤ’ τάξεων. Συγκεκριμένα οι μαθητές των Γ’ & Δ’ τάξεων είχαν εργαστεί και μας παρουσίασαν ένα πρόγραμμα σχετικό με σημαντικές προσωπικότητες που άλλαξαν τον κόσμο όπως ο M.L.King, o J.Lennon, κ.ά.

Οι μαθητές της ΣΤ’ ήταν υπεύθυνοι να παρουσιάσουν το πρόγραμμα που αφιερώσαμε στους πρόσφυγες και το μεγάλο πρόβλημα που επικρατεί στο Ανατολικό Αιγαίο.

08/05/2019

Ξενάγηση στη Μεσσηνία

Την Τετάρτη 8 Μαϊου οι εκπαιδευτικοί που φιλοξενούμε στα πλαίσια του ERASMUS+ σχεδίου “Καλλιεργώντας υπεύθυνους και ενεργούς πολίτες” πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη σε σημεία αναφοράς του Νομού μας. Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν το Ανάκτορο του Νέστορα στην Χώρα, την Βοϊδοκοιλιά, το Μουσείο και το Κάστρο της Πύλου και το Κάστρο της Μεθώνης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

09/05/19

Ημέρα της Ευρώπης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε η ημέρα της Ευρώπης στο σχολείο μας σε μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχε το σύνολο των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των φιλοξενούμενων. Αρχικά η Γ΄ τάξη παρουσίασε δρώμενο σχετικό με τον μύθο της Ευρώπης.

Στη συνέχεια τραγουδώντας όλοι μαζί το τραγούδι “Αν όλα τα παιδιά της Γης” βγήκαμε όλοι μαζί στο προαύλιο ακολουθώντας ένα μονοπάτι με σημαντικούς σταθμούς για την Ευρωπαϊκή Ένωση και παρακολουθήσαμε παρουσίαση των μαθητών και παίξαμε όλοι μαζί ένα παιχνίδι διαδραστικό και αφήσαμε συμβολικά 12 λευκά μπαλόνια στον ουρανό καθένα από αυτά συμβόλιζε μια από τις βασικές αξίες της ΕΕ.

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print