” Ευ αγωνίζεσθαι “

Την Παρασκευή 12 Μαΐου, μαθητές της Δ’, Ε’ & ΣΤ’ τάξης πήραν μέρος στην 1η Πανελλήνια Διημερίδα ΑθλοΠαιδειάς-Κλασσικού Αθλητισμού, για μαθητές/τριες Δημοτικών-Γυμνασίων-Λυκείων ολόκληρης της Ελλάδας, στο στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Στον όμορφο και εντυπωσιακό αυτό χώρο και στο πνεύμα του ”ευ αγωνίζεσθαι”, ιδεώδους των αρχαίων ολυμπιακών αγώνων, οι μαθητές συμμετείχαν σε αγωνίσματα δρόμων ενός (1), δύο (2) & τεσσάρων (4) σταδίων, στο μήκος άνευ φοράς και στη ρίψη λίθου-σφαίρας.

          Η έναρξη της αγωνιστικής ημερίδας έγινε με την απαγγελία του ”όρκου του αθλητή” και σύντομης ομιλίας της επίκουρου καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Ελένης Βολανάκης, με θέμα ”τα ιδεώδη των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων”.

Οι μικροί αθλητές μας έκαναν περήφανους δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας και χειροκροτώντας τους συμμαθητές τους που στέφθηκαν με την νίκη!

Όλοι οι μαθητές έλαβαν αναμνηστικό Δίπλωμα Συμμετοχής, ενώ με μετάλλιο διακρίθηκαν οι:

Τριανταφυλλόπουλος Άκης (χρυσό μετάλλιο στο 1 στάδιο)Κοσμόπουλος Παναγιώτης (χάλκινο μετάλλιο στο 1 στάδιο)  Βουγιουκλή Γαρυφαλιά (χρυσό μετάλλιο στο 1 στάδιο)     Σακελλαρίου Κυριακή (χάλκινο μετάλλιο στο 1 στάδιο)                Μουργής Θεόδωρος  (χρυσό μετάλλιο στη ρίψη λίθου)                Βέκκος Χρήστος (χρυσό μετάλλιο στο μήκος άνευ φοράς)        Μακρής Ιωάννης (αργυρό μετάλλιο στο μήκος άνευ φοράς) Τσαούση Μαρία Ευαγγελία (χάλκινο μετάλλιο στο μήκος άνευ φοράς)

 

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print