Ημερίδα Ανταλλαγής Καλών Πρακτικών

Με θέμα την προβολή και ανταλλαγή καλών πρακτικών πραγματοποιήθηκε χθες 27/1/2018 ημερίδα στο 3ο Δημοτικό σχολείο Φιλιατρών.

Μέσα σε ένα θερμό εκπαιδευτικό κλίμα πενήντα περίπου εκπαιδευτικοί απ? όλη τη Μεσσηνία αντάλλαξαν καλές πρακτικές που εφαρμόζουν στο σχολείο τους, δηλαδή προγράμματα με τα οποία ομορφαίνουν την σχολική καθημερινότητα διευρύνοντας και ανοίγοντας το σχολείο στην κοινωνία. Όλοι αυτοί οι εκπαιδευτικοί θέλησαν να μοιραστούν αυτά που κάνουν με όλους, χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας.  Ανέπτυξαν τα προγράμματα που υλοποιούν στα σχολεία τους, πήραν κι έδωσαν ιδέες. Έτσι ακούστηκαν θέματα που αφορούσαν την τοπική ιστορία, τον σχολικό κήπο, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, τις μουσειοσκευές, τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, τις σχολικές εφημερίδες, το θέατρο, τα ημερολόγια, τους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας, τις σχέσεις με τους γονείς, το παλιό σχολείο, τις κατασκευές και τόσα τόσα άλλα.

Φυσικά στην ημερίδα το παρόν έδωσε και το Σχολείο μας παρουσιάζοντας τόσο το πρόγραμμα και τη Λειτουργία της Βιβλιοθήκης όσο και το Πρόγραμμα ERASMUS ΚΑ2 στο οποίο συμμετέχει με το τίτλο «Active School Days».

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print