Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα των Πανευρωπαϊκών Οργανισμών INSAFE / INHOPEΤ αποτελεί τo Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, που  ξεκίνησε να λειτουργεί από το Ιούλιο του 2016 υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και πιο συγκεκριμένα του Ινστιτούτου Πληροφορικής.

(Click στην εικόνα)

Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως. ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.

Στο σχολείο μας, λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν λόγω του κορωνοϊού, οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν ανά τμήμα. Όλοι οι εκπαιδευτικοί δάσκαλοι και ειδικοτήτων, συζήτησαν με τα παιδιά για το πόσο εκτεθειμένοι είμαστε όλοι στον κόσμο του διαδικτύου, έπαιξαν παιχνίδια, έφτιαξαν κολλάζ και περιέγραψαν ανάλογες εμπειρίες που έχουν τα ίδια βιώσει.

Ανάμεσα στα άλλα, προβλήθηκε ένα ενδιαφέρον διαφημιστικό σποτ με υπότιτλους σε 27 γλώσσες, όπου με ευφάνταστο τρόπο αναδεικνύεται η ασυδοσία και ο χαρακτήρας των κινδύνων στο διαδίκτυο.

https://youtu.be/ceSUuKMr4xo

 

Παράλληλα, η Βιβλιοθήκη του σχολείου μας τίμησε την ημέρα με το δικό της ξεχωριστό αφιέρωμα με 14 τίτλους βιβλίων για όλες τις ηλικίες σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

(click στην εικόνα)

Είτε είμαστε παιδιά και νέοι άνθρωποι, γονείς, εκπαιδευτικοί ή κοινωνικοί λειτουργοί, είτε μέλη της βιομηχανίας, ιθύνοντες ή πολιτικοί, όλοι μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή και να ενωθούμε για ένα καλύτερο διαδίκτυο.

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print