Επικοινωνούμε και …. στην Πανδημία: Γνωριζόμαστε με φόντο τα μαθηματικά

Παράθυρο στον κόσμο αποτελούν τα 4 προγράμματα Erasmus που υλοποιεί 10o Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, με ασφαλείς  δράσεις ακόμη και εν μέσω πανδημίας. Έτσι, στα πλαίσια  δράσεων του ευρωπαϊκού προγράμματος καινοτομίας Erasmus IDEA “European herItage 3D gamEs platform for teaching mAths”, ευρωπαικό πρόγραμμα καινοτομίας στο οποίο συμετέχει το σχολείο μας από την περσινή χρονιά, την Παρασκευή 5-3-2021, οι μαθητές της Β τάξης του Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μέσα από το διαδίκτυο με μαθητές του Donaghpatrick School της Ιρλανδίας στα πλαίσια του προγράμματος .

Στόχος του προγράμματος είναι η  αλλαγή της φιλοσοφίας στην διδασκαλία και στην αντιμετώπιση των μαθηματικών μέσα από την εισαγωγή της τεχνολογίας και του παιχνιδιού. Η πανδημία που εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο ανέστειλε προσωρινά τις φυσικές επισκέψεις των πρώτων τάξεων του δημοτικού γεγονός το οποίο από μόνο του αποτελεί μια καινοτομία, όχι όμως και την όρεξη και την διάθεση για δουλειά. Το πρόγραμμα αποτελούμενο από δέκα εταίρους και με συντονιστή την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και εκπρόσωπο το 10ο Δημοτικό Σχολείο σε επίπεδο σχολείων, φιλοδοξεί να καινοτομήσει στο τομέα διδασκαλίας των μαθηματικών και να καταπολεμήσει το φόβο των μαθητών για τα μαθηματικά και την υποεπίδοσή τους, μέσα από την κατασκευή και χρήση μιας καινοτόμου πλατφόρμας και ελεύθερων εφαρμογών για τα μαθηματικά.

Οι μικροί μαθητές μας εξέπληξαν με τις πολύ καλές τους επιδόσεις στις ξένες γλώσσες και δη στα αγγλικά, παρουσιάζοντας τον εαυτό τους, τα ενδιαφέροντά τους και το σχολείο τους. Η πολύ ωραία συνάντηση έληξε με ένα παιχνίδι – κουίζ ανάμεσα στις δύο χώρες στα μαθηματικά. Τον συντονισμό του προγράμματος έχει η εκπαιδευτικός Μάλαμα Βίνα  και υλοποιείται με την ξεχωριστή συμβολή των εκπαιδευτικών της Αγγλικής γλώσσας Σακαρέλη Νίκης, Χρυσανθακόπουλου Κώστα και της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής Λαμπρίδη Δώρας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Τις επόμενες εβδομάδες οι μαθητές μας αναμένεται να επικοινωνήσουν και να γνωριστούν με μαθητές από την Ισπανία και την Κύπρο ενώ μέσα στον Απρίλιο και στον Μάιο θα ακολουθήσει ένα ποικίλο πρόγραμμα με εκπαίδευση των εκπαιδευτικών του σχολείου μας από το πανεπιστήμιο Galwick της Ιρλανδίας, αλλά και δραστηριότητες για τους μαθητές οι οποίοι αναμένεται να αποκομίσουν ποικίλα οφέλη από την επαφή τους με συνομήλικους ευρωπαίους μαθητές παρουσιάζοντας την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας τους και συνδέοντας τα με τα μαθηματικά.

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print