Ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης και όχι μόνο…

Ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα, φτιάξαμε την Παρασκευή στον όμιλο «Μουσικοκινητική και Δημιουργική Χειροτεχνία»… και όχι μόνο!

Ένα ημερολόγιο που ξεκινάει από την  1η Δεκεμβρίου και μετράει τις μέρες ως τα Χριστούγεννα. Μπορεί να μετρήσει αντίστροφα (25,24, 23, 22 … μέρες ως τα Χριστούγεννα) ή κανονικά (1/12, 2/12… ως 25/12). Κάθε μέρα το παιδί ανοίγει την καρτούλα που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη μέρα και αυτή μπορεί να περιέχει  ένα μήνυμα ή μια πρόταση για δραστηριότητα στο σπίτι ή έξω. Υπάρχουν και έτοιμα ημερολόγια που απλά τα γεμίζετε με δωράκια ή μηνύματα αλλά εμείς προτιμήσαμε να φτιάξουμε το δικό μας και να επιλέξουμε τις δραστηριότητες στο σπίτι μας μαζί με τους αγαπημένους μας.

Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα δουλέψαμε το ψαλίδι, την κόλα και τη μαθηματική σκέψη ταιριάζοντας τους αριθμούς στις κάρτες από το 1-25,  με τους αντίστοιχους αριθμούς στο χαρτόνι, σχηματίζοντας ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Συνεργαστήκαμε σε ομάδες δανείζοντας αντικείμενα, περιμένοντας τη σειρά μας για να χρησιμοποιήσουμε κάποιο αντικείμενο, προσφέροντας τη βοήθειά μας όπου χρειαζόταν.

Στη συνέχεια χορέψαμε το χορό των μαντηλιών και το χορό των σιαμαίων, δουλεύοντας ανάπτυξη δυνατοτήτων κίνησης με  ελεύθερη ροή, ανεξαρτησία κινήσεων και αίσθηση του χώρου, ανάπτυξη εμπιστοσύνης και επαφής, ενεργητική ακρόαση και ανάπτυξη ετοιμότητας.

Και φυσικά Δ Ι Α Σ Κ Ε Δ Α Σ Α Μ Ε  πολύ !!!

Εδώ και εδώ  θα βρείτε προτάσεις για δραστηριότητες για τα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης και για οικογενειακή, χριστουγεννιάτικη, δημιουργική απασχόληση στο σπίτι.

Καλή συνέχεια στη διασκέδαση!!!

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print