Ξύπνα Ραγιά…

Αποσπάσματα από το Θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη, “Το Μεγάλο μας Τσίρκο”,  παρουσίασαν τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας, την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 ημέρα της σχολικής γιορτής για τη μνήμη της εθνικής επανάστασης του 1821.

Ενώ όλο το έργο διατρέχει, με σατυρικό, αλλά και δραματικό τρόπο, τη νεότερη ελληνική ιστορία από την Τουρκοκρατία και τα χρόνια του Όθωνα έως τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη γερμανική Κατοχή, οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης επέλεξαν αποσπάσματα με τίτλο ” Ξύπνα Ραγιά”, που αφορούσαν την εποχή της Τουρκοκρατίας,  κάτι σαν λαϊκό πανηγύρι, που έκλεινε μέσα τους πολλή ρωμιοσύνη? Μέσα από τη σάτιρα, τον αυτοσαρκασμό, το γέλιο και το δάκρυ, μας μίλησαν για τους καημούς και τα όνειρα της φυλής μας, για προδομένους αγώνες, για προδομένες ελπίδες? τότε και σήμερα!

Αλλά πάνω απ? όλα μας μίλησαν για την ομορφιά αυτού του λαού, που δεν παύει ποτέ να αγωνίζεται, να προδίδεται, να πιστεύει και να συνεχίζει τον αγώνα του, διατηρώντας τις ρίζες του αναλλοίωτες αιώνες τώρα!

                                    

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print