Προβολή ταινίας, 19/5, 19:30

Η βιβλιοθήκη μας σας προσκαλεί την

Κυριακή 19 Μαϊου και ώρα 19:30

στην τελευταία προβολή, για την φετινή σχολική χρονιά, της  ταινίας:

ALPHA (2018 ? 91?) 

Η ταινία είναι μία δραματική περιπέτεια επιβίωσης στην άγρια φύση της Βορείου Ευρώπης 20.000 πριν στην προϊστορική εποχή  και  απευθύνεται στους μαθητές των τάξεων Δ?, Ε? & ΣΤ?  του σχολείου μας καθώς και μαθητές Γυμνασίου?

Λίγα Λόγια για την ταινία:

Είκοσι χιλιάδες χρόνια πριν, κάπου στην Ευρώπη, μια φυλή Homo Sapiens βγήκε για το μεγάλο κυνήγι της σεζόν. Ο γιος του αρχηγού, Keda, θα κυνηγήσει για πρώτη φορά με τους υπόλοιπους άντρες αλλά, η αναμέτρηση με έναν βούβαλο θα τον φέρει στα πρόθυρα του θανάτου. Νομίζοντάς τον για νεκρό, η ομάδα θα τον αφήσει πίσω και ο Keda θα αγωνιστεί με τις συνθήκες του προϊστορικού κόσμου προκειμένου να βρει τον δρόμο για το σπίτι του. Αφού βρεθεί, όμως, αντιμέτωπος με μια αγέλη λύκων, ένα παρόμοιο συμβάν αλλά από την αντίθετη πλευρά θα αποτελέσει την αφετηρία μιας φιλίας που μετράει χιλιάδες έτη, του ανθρώπου και του σκύλου.

Μεγάλο ενδιαφέρον προσδίδει η γλώσσα που επιλέχθηκε να χρησιμοποιηθεί και δημιουργήθηκε για την ταινία. Οι διάλογοι δεν εξελίσσονται στα αγγλικά αλλά σε μία κατασκευασμένη γλώσσα, δομημένη με συλλαβές, αρκετά κοντά σε αυτή των πρώτων Homo Sapiens, ίσως όμως λίγο πιο ανεπτυγμένη από αυτό που υποθέτουμε.

Σας περιμένουμε…

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print