Λήξη πρώτης χρονιάς για τους Ομίλους Δημιουργικότητας & Καινοτομίας στο Πειραματικό 10ο Δημοτικό Σχολειο Καλαμάτας

 

Την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022 το απόγευμα σε μια γιορταστική ατμόσφαιρα με γονείς και μαθητές από όλη την πόλη οι όμιλοι δημιουργικότητας και καινοτομίας που λειτούργησαν τη φετινή σχολική χρόνια στο σχολειο μας γιόρτασαν την επιτυχημένη διεξαγωγή τους, παρουσιάζοντας σε γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και το κοινό της πόλης το περιεχόμενο τους αλλά και τα αποτελέσματα των δράσεων τους. Κατά αυτό το τρόπο περισσότεροι από 15ο μαθητές συμμετείχαν στους ομίλους καινοτομίας και δημιουργικότητας ,δημιουργώντας ένα δεύτερο παράλληλο εκπαιδευτικό προγράμμα στο χώρο του σχολείου μας σε 7 διαφορετικές θεματικές για τη φετινή σχολική χρόνια :

Παιχνίδια λόγου- Η ρητορική στο δημοτικό σχολειο

Μουσικοκινητική

Σουτ – Αρχίζει το παραμύθι

Φυλοσοφούμε

Μικροί ερευνητές εν δράσει στην πόλη

Δημιουργική γραφή

Μικροί εφευρέτες -Ρομποτική

που κάλυψαν τις ηλικίες και τα ενδιαφέροντα όλων των μαθητών του δημοτικού σχολείου. Την εκδήλωση προλόγισε ο διευθυντής του σχολείου Γιάννης Χριστοπουλος ο οποίος δήλωσε ότι η οργάνωση και η διεξαγωγή των ομίλων ήταν ένα μεγάλο στοίχημα που αγκάλιασε η πόλη και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου . Ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους, τους μαθητές για την παρουσία τους και τους εκπαιδευτικούς για το μεράκι τους και το ενδιαφέρον τους.

Χρεη παρουσιαστών της εκδήλωσης ανέλαβαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του ομίλου Παιχνίδια Λόγου- Η ρητορική στο δημοτικό σχολειο και η βραδιά μας ξεκίνησε δυναμικά . Οι υπεύθυνοι των ομίλων και οι μαθητές παρουσίασαν βίντεο, δουλειές τους και συμμετοχές τους σε διαγωνισμούς. Στο τέλος κάθε παρουσίασης απονεμήθηκαν οι βεβαιώσεις συμμετοχής τόσο σε εκπαιδευτικούς όσο και μαθητές . Την αίθουσα κοσμούσαν καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς έργα και κατασκευές των μαθητών από όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Η βραδιά έκλεισε με τον πιο όμορφο διαστημικό τρόπο! Ο θόλος του πλανητάριου στο σχολειο μας , διαθέσιμος για μαθητές και γονείς και παρατήρηση των ουρανίων σωμάτων τις βραδινές ώρες έδωσαν την πιο ξεχωριστή νότα της βραδιάς. Η δράση οργανώθηκε από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Πειραματικού 10ου δημοτικού  σχολείου Καλαμάτας και πέρασαν όλοι υπέροχα!

Το ραντεβού μας ανανεώθηκε για την επόμενη σχολική χρόνια με το ίδιο και περισσότερο μεράκι και ενδιαφέρον. Καλό καλοκαίρι!

 

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print