Μια ημέρα γεμάτη ρητορική


Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, οι μαθητές οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί Μαλαμα Β& Παπανικολάου Π, που συμμετέχουν στον όμιλο Παιχνίδια Λόγου- Η ρητορική στο δημοτικό σχολειο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ξεχωριστή ημέρα.
Ο όμιλος τις πρωινές ώρες  παρακολούθησε στην αρχαία Μεσσηνη το εκπαιδευτικό προγράμμα  «Πάμε θέατρο;» που συντονίζει και εκπονεί η εφορεία αρχαιοτήτων Μεσσηνίας υπό την επίβλεψη των Μ.Τσουλακου και Κ.Τζαμουρανη.

 

 

 

 

Μέσα από ένα βιωματικό παιχνίδι τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενσαρκώσουν ρόλους σημαντικών ατόμων διαφόρων εποχών της περιοχής- να ανακαλύψουν στοιχεία για τη ζωή και τη δράση των αρχαίων Μεσσηνίων αλλά και να καταλάβουν με ποιο τρόπο τα αρχαιολογικά ευρήματα μας δίνουν πληροφορίες για τον τόπο στον οποίο βρίσκονται. Παρά την αρκετά μεγάλη ζέστη των ημερών, το κέφι και οι γνώσεις των εξαίρετων κ. Τσουλακου κ κ. Τζαμουρανη μας παρέσυραν στα βήματα της ιστορίας αλλά και της γλώσσας μας. Τις ευχαριστούμε ιδιαίτερα για αυτό και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη σχολική χρονια.Μέσα από την εκμάθηση της ιστορίας του τόπου μας επιστρέψαμε στην βαση μας για να ακολουθήσει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον απόγευμα.

Ο όμιλος ρητορικής καθώς και μαθητές από το σχολειο μας συμμετείχαν στους 2ους αγώνες ρητορικής Τέχνης για μαθητές/ριες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκαν σε συνδιοργάνωση από το τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και την υπεύθυνη των ρητορικων αγώνων για παιδιά σχολικής ηλικίας κ. Ελενη Βολονάκη καθώς και το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ) Πελοποννησου και τη συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου κ.Αθανασία Χρονοπουλου. Η όλη προσπάθεια στελεχώθηκε από πλειάδα εκπαιδευτικών και την ακούραστη οργανωτική επιτροπή. Όλοι μαζί συντόνισαν και εκπόνησαν τρία αγωνίσματα: την εκφραστική ανάγνωση, τον αυθόρμητο λόγο και τον προτρεπτικο λόγο. Κοντά 150 μαθητές έλαβαν μέρος από όλα τα σχολεία της Μεσσηνίας ενώ το σχολειο μας συμμετείχε με 12 μαθητές με τους Ιωαννα Βλάσση ,Μαριλενα Λαγωνικακου (εκφραστική ανάγνωση), Μαραγκος Γεωργιος , Νασοπουλος Δημητρης (αυθόρμητο λόγο), Κωνσταντοπουλο Ανδρέα (προτρεπτικο λόγο)να πετυχαίνουν διάκριση  ενώ οι Ρηγοπούλου Κ,Μακρη Κ, Παπαντωνόπουλου Γ, Παπαγιαννοπούλου Κ, Παπαργυρόπουλος Η, Βαμβακάς Δ,Νικοπουλος Α, Σταυρόπουλου Κ να πραγματοποιούν πολύ όμορφους λόγους σε όλες τις κατηγορίες. Την εκδήλωση χαιρετησε η διευθύντρια εκπαιδευσης Μεσσηνιας κ. Σιούτη ενώ η κ. Βολονάκη ευχήθηκε την επόμενη χρόνια οι αγωνες να γίνουν στο πανεπιστήμιο. Όλοι οι μαθητές που αγωνίστηκαν χάρηκαν την διαδικασία, αναμετρήθηκαν με τα αγωνίσματα λόγου και ανανέωσαν το ραντεβού τους με την ρητορική την επόμενη σχολική χρόνια. Μια πανέμορφη ημέρα τώρα που αρχίζει για τα καλά το καλοκαίρι γεμάτη ρητορική !!!

 

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print