Μουσικοκινητική για τους μικρούς μας φίλους

Η μουσικοκινητική μέθοδος διδασκαλίας έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε βασικό μέσο ανάπτυξης πολλαπλών δεξιοτήτων και ικανοτήτων των παιδιών, κυρίως στις μικρές ηλικίες.

Βασικός στόχος της, είναι η καλλιέργεια του παιδιού μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες, που συνδυάζουν τη μουσική με τη δημιουργική κίνηση, τον προφορικό και τραγουδιστικό λόγο, τη μίμηση και τη δραματοποίηση.

Συμβάλλει στη σωματική ανάπτυξη του συμμετέχοντα, στη βελτίωση της στάσης του σώματος  καθώς και  στην ανάπτυξη  της αυτοπεποίθησης, της υπεύθυνης συμπεριφοράς και της αποδοχής της διαφορετικότητας.

Το  παιδί αποκτά ένα νέο τρόπο επικοινωνίας. Καλείται να λειτουργήσει σε συλλογικό επίπεδο και κοινωνικοποιείται. Συγχρόνως αναπτύσσει βασικές δεξιότητες αδρής και λεπτής κινητικότητας και συντονισμού του σώματός του . Καλλιεργεί  τις κινητικές και ψυχικές του δεξιότητες, χρησιμοποιώντας τη φαντασία του , την κριτική και δημιουργική του σκέψη, την αντίληψη, τη μνήμη, τη συνεργασία  και την αυτοέκφραση, βάζοντας  έτσι τις βάσεις για τη φυσική, νοητική και κοινωνική του ανάπτυξη καθώς και την υιοθέτηση ενός δραστήριου τρόπου ζωής.

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print