Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (16 Οκτωβρίου)

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) το να επιτευχθεί ο στόχος της «μηδενικής πείνας» στον πλανήτη δεν έχει να κάνει μόνο με την αντιμετώπιση της πείνας, αλλά και με το πώς οι άνθρωποι θα μάθουν να τρέφονται θρεπτικά, ενώ παράλληλα αναθρέφουν και φροντίζουν τον πλανήτη. Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής δίνει έμφαση στη δράση για το πώς οι σχετικοί τομείς μπορούν να ενισχύσουν μία υγιεινή και οικολογική διατροφή, προσιτή και προσβάσιμη σε όλους. Ταυτόχρονα, κάνει έκκληση σε όλους μας να συλλογιστούμε τα διατροφικά  μας πρότυπα και τις τροφές που καταναλώνουμε.

Η διατροφή αποτελεί πλέον έναν επιβεβαιωμένο παράγοντα του τρόπου ζωής που σχετίζεται τόσο με την ευεξία μας όσο και με την ανάπτυξη χρόνιων νοσημάτων. Η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών προτύπων από την παιδική ηλικία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας και κατά την ενήλικη ζωή.

Με αφορμή  λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής οι μαθητές των Α, Β, Ε και ΣΤ τάξεων παρακολούθησαν σχετικά βίντεο για την ενίσχυση καλών διατροφικών συνηθειών.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε βιωματική δράση με θέμα το «δεκατιανό γεύμα», στο προαύλιο χώρο του σχολείου.

Οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων μαζί με τους δασκάλους τους, συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο του μπάσκετ πριν το πρώτο διάλειμμα και έφαγαν το δεκατιανό τους, αφού προηγουμένως παρουσίασαν και σχολίασαν τις επιλογές τους. Τα παιδιά αφού είχαν παροτρυνθεί  να φέρουν για κολατσιό  υγιεινές και σπιτικές προτάσεις, ανταποκρίθηκαν με τον πιο ??.υγιεινό τρόπο!!

Και επειδή μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις??

 

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print