Παιχνίδια γνωριμίας και οι πρώτες γραπτές δημιουργίες των παιδιών.

Η Δημιουργική Γραφή ξεκίνησε και η ομάδα πετάει!

Μετά τα παιχνίδια γνωριμίας και τη δημιουργία ακροστοιχίδας με τα ονομάτα των παιδιών μπήκαμε δυναμικά στις ατομικές και ομαδικές μας δράσεις.

Χωριστήκαμε σε ομάδες των πέντε ατόμων και δημιουργήσαμε “τον κύκλο των πέντε”. Πέντε ουσιαστικά που βγήκαν από το κουτί των λέξεων, μπήκαν σε τυχαία σειρά και αποτέλεσαν αφορμή για δημιουργία μιας ιστορίας από κάθε παιδί. Οι ιστορίες παρουσιάστηκαν στην ολομέλεια και θαυμάσαμε την ευρηματικότητα των παιδιών. Έπειτα, κάθε ομάδα δημιουργησε με τις λέξεις της μια ιστορία, προιόν συνεργασίας των μελών της ομάδας. Γελάσαμε, προβληματιστήκαμε, αναλογιστήκαμε.

Γράψαμε σε post it μια από τις αγαπημένες μας λέξεις, αιτιολογήσαμε την επιλογή της ξεδιπλώνοντας συναισθήματα μέσα από ευφάνταστες ιστορίες. Τα παιδιά δανείστηκαν λέξεις που έγραψαν συνομιλούχοι και έφτιαξαν ιστορίες μικρές και μεγάλες, αληθινές και φανταστικές.

Κρατήσαμε λέξεις με θετική σημασία και τις καταγράψαμε στον “κύβο των θετικών λέξεων”.

Φτιάξαμε τα προσωπικά μας δέντρα: “το δέντρο των θέλω” και “το δέντρο των μπορώ” διότι είναι καλό να γνωρίζουμε τι θέλουμε και τι μπορούμε να καταφέρουμε στη ζωή μας από μικρή ηλικία.

Το ταξίδι μόλις ξεκίνησε.

Καλή μας δημιουργική συνέχεια!

,

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print