ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Ένας μήνας συμπληρώθηκε από την έναρξη των ομίλων στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας και η ρητορική στο δημοτικό σχολείο ξεκίνησε με την ίδια ζέση και το ίδιο κέφι και φέτος. Με αφορμή τον εορτασμό της 28ης Νοεμβρίου και την επικείμενη επέτειο του Πολυτεχνείου η ομάδα επεξεργάστηκε τις έννοιες του ΟΧΙ και της αντίθεσης με επιχείρημα και λόγο. Τα ΌΧΙ δεν έχουν πάντα αρνητική χροιά. Πολλές φορές σηματοδοτούν τα όρια μας και αποκαλύπτουν την ομορφιά της μοναδικότητας μας.

Έτσι λοιπόν στον όμιλο μας επεξεργαστήκαμε το μικρό βιβλίο του ΟΧΙ. Τα μικρά βιβλία είναι αντιπροσωπευτικά της παιδαγωγικής Freinet, η οποία με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας εφαρμόζεται και πιλοτικά στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα από το 2019. Οι συγγραφείς επεξεργάστηκαν τα ΟΧΙ τους και τα στοιχειοθέτησαν με τη μορφή του αυθόρμητου προφορικού λόγου. Το ΌΧΙ έχει χιούμορ, σοβαρότητα αλλά και πολλή ουσία.

         

Οι συναντήσεις μας περιλαμβάνουν πάντα και παιχνίδια που εξασκούν το μυαλό, την συγκέντρωση και την μνήμη. Αλήθεια πόσες φορές και πόσα γρήγορα μπορείτε ο ένας μέσα στα χέρια του άλλου να χτυπήσετε παλαμάκια και να μην ακουμπήσετε ο ένας τον άλλο; Είστε έτοιμοι; Ξεκινήστε και διασκεδάστε όπως και εμείς άφοβα.

               

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print