Πάμε τέχνη;

Αντιπροσωπεία των μαθητών του σχολείου μας από την Δ?,  Ε? και την ΣΤ? τάξη  με αφορμή το μάθημα των εικαστικών και την ενεργή συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς και ενασχόληση με διάφορες μορφές της τέχνης, πραγματοποίησαν μια σύντομη επίσκεψη στους γείτονες μας, το Λύκειο Παραλίας. Εκεί οι μαθητές της Α? Λυκείου και η εκπαιδευτικός τους κυρία Ρίτα Σταυράκη, πραγματοποιούν στα πλαίσια του μαθήματος της καλλιτεχνικής παιδείας project graffiti με πινέλο. Η κυρία Σταυράκη εξήγησε στους μαθητές μας πως επιλέχθηκε ο καλλιτέχνης Keith Harring, πως οι μαθητές σχημάτισαν τις δικές τους ομάδες και ποια είναι η πορεία του σχεδίου. Το πιο εντυπωσιακό ήταν ότι για μια ακόμη φορά οι μεγαλύτεροι συμμαθητές μας απέδειξαν ότι η δύναμη κρύβεται στην ομάδα και ένα καλό αποτέλεσμα εξαρτάται από την δουλειά και την προσπάθεια όλων.

Ο Keith Allen Haring (Μάιος 4, 1958 ? Φεβρουάριος 16, 1990), ήταν ένας σημαντικός Αμερικανός καλλιτέχνης του οποίου η τέχνη και η αισθητική του graffiti κυριάρχησε στην Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής την δεκαετία του 1980. Η δημοφιλία του Haring αναπτύχθηκε μέσα από τα αυθόρμητα σχέδια του στο μετρό της Ν.Υόρκης ? τα ανθρώπινα περιγράμματα με κιμωλία, οι φιγούρες σκύλων κλπ. Αργότερα δημιούργησε έργα μεγάλης κλίμακας με πολλά μηνύματα κοινωνικής ισότητας και δικαιοσύνης (https://en.wikipedia.org/wiki/Keith_Haring).

Οι μαθητές του Λυκείου Παραλίας τον επέλεξαν για την πολυπλοκότητα των εικόνων του και γιατί αποφάσισαν ότι μέσα στα σχέδια του υπήρχε πολύ περιθώριο για δουλειά και λήψη πολλαπλών αποφάσεων. Στην συνέχεια μας ξενάγησαν στα υπό δημιουργία έργα τους και μας εξήγησαν τι απομένει να γίνει για να ολοκληρωθούν. Μας κάλεσαν να τα δούμε ολοκληρωμένα και αν επιθυμούμε να συμμετέχουμε μαζί τους σε μια νέα δημιουργία που θα προγραμματιστεί από τη νέα σχολική χρονιά. Μάθαμε τόσα πολλά από τους μεγαλύτερους φίλους μας και τους ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία τους.

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print