Παράσταση από την Ομάδα του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας “Νέοι Ομηρίδες” στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας

 

                                                                                               

Μια ξεχωριστή βραδιά για μικρούς και μεγάλους πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 19.10.2022, στην βιβλιοθήκη του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας για μικρούς και μεγάλους.

                             

 

 

 

                                                                   

 

Η ομάδα του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας “Νέοι Ομηρίδες ” και η υπεύθυνη εκπαιδευτικός τους κ. Ντινοπούλου παρουσίασαν στο κοινό την παράσταση “Πατέρας και Γιός στην Οδύσσεια”. Με αφορμή τα διαχρονικά θέματα που διαπνέουν το έργο του Ομήρου, τη νοσταλγία, την αγάπη για την πατρίδα, την αφοσίωση μα πάνω από όλα την αγάπη και την αξία της ανθρώπινης σχέσης, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου μετασχημάτισαν την γνώση και την έκαναν δημιουργία και δώρο για όσους παρακολούθησαν την παράσταση. Ερωτήματα καθημερινά που απασχολούν τους ανθρώπους διαχρονικά, βρίσκουν απαντήσεις στις γνώσεις των βιβλίων και των μαθημάτων μας. Οι μαθητές του Μουσικού σχολείου δούλεψαν πάνω σε μια ραψωδία της Οδύσσειας την οποία παρουσίασαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο, συγκινώντας το κοινό και αποσπώντας το πιο θερμό χειροκρότημα.

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός της βιβλιοθήκης Π.Παπανικολάου, τόνισε τη χαρά του να μοιραζόμαστε ξανά από κοντά συναντήσεις και δράσεις στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας. Ο κ. Χριστόπουλος ευχαρίστησε την ομάδα του Μουσικού Σχολείου και την κ. Ντινοπούλου για την πολύχρονη συνεργασία και στήριξη. Η βραδιά έληξε με τον πιο μελωδικό και όμορφο τρόπο με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου και το κοινό να τραγουδούν τα τραγούδια της Οδύσσειας.

 

Η φετινή χρονιά περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις για όλες τις ηλικίες και τις θεματικές για τις οποίες μπορείτε να ενημερώνεστε μέσα από την ιστοσελίδα του σχολείου μας και της βιβλιοθήκης.

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print