Παρεμβάσεις στο κτίριο του 10ου Δημ. Σχολείου Καλαμάτας

Με τη λήξη των μαθημάτων ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου (απόφαση αριθ. Πράξης 20- 18/6/20) κρίνει πως  είναι απαραίτητο να γίνουν την καλοκαιρινή περίοδο στο κτίριο εργασίες προκειμένου να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες του προς όφελος των μαθητών. Συγκεκριμένα:

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

1.Στεγανοποίηση της ταράτσας: Στην οροφή μιας αίθουσας η εισροή υδάτων, με κίνδυνο να πέσει ο σοβάς. Επίσης η ταράτσα που βρίσκεται στη νότια είσοδο του σχολείου καθώς και η ταράτσα που βρίσκεται στα W.C. του ισογείου στάζουν. Απαραίτητα πρέπει να γίνουν  εργασίες αποκατάστασης  το καλοκαίρι.

2. Υλοποίηση έργου  δικτύου ευρυζωνικής αναβάθμισης του σχολείου.  Είναι άμεση ανάγκη η υλοποίηση αυτού του έργου για την αξιοποίηση των υποδομών και  τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Το σχολείο μας διαθέτει σύγχρονο εργαστήριο πληροφορικής  και  διαδραστικούς πίνακες στις αίθουσες επομένως η εκτέλεση των σχετικών εργασιών επείγει. (Το θέμα γνωρίζει ο κος Διονυσόπουλος, τμήμα πληροφορικής του Δήμου)

3. Αποκατάσταση των πλακιδίων σε αίθουσα διδασκαλίας. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, ξαφνικά , ανασηκώθηκε στο  ξαφνικά το σύνολο  των πλακιδίων χρειάζεται άμεση αποκατάσταση  επίσης στο ισόγειο και στους 2 ορόφους  του σχολείου έχει ζημιά στα πλακάκια στους αρμούς διαστολής.

4. Άμεση ανάγκη να λειτουργήσουν τα  συστήματα  συναγερμού και πυρασφάλειας με επιδιόρθωση των αυτομάτων εσωτερικών πορτών, Παρά  τις επανειλημμένες οχλήσεις οι υπηρεσίες του δήμου δεν έχουν προβεί σε καμία κίνηση με κίνδυνο την ασφάλεια του σχολείου.

5. Διάνοιξη – Διαμόρφωση ?στρώσιμο του δρόμου που οδηγεί στην πίσω πόρτα, δυτικά του σχολείου,  και στην είσοδο του 8ου Νηπιαγωγείου.

6. Βάψιμο αίθουσες ? σκάλες και εξωτερικός τοίχος.

7. Τοποθέτηση κουδουνιού στην εξωτερική πόρτα.

8. Επιδιόρθωση εξωτερικού φωτιστικού στον προαύλιο χώρο

9. Διαμόρφωση του χώρου εισόδου στο σχολείο, φύτευση γκαζόν και δέντρων. Επιδιόρθωση του συστήματος ποτίσματος,  το νερό χύνεται άσκοπα, χρειάζεται προσπάθεια να ποτίζονται όλα τα δέντρα.

10. Τοποθέτηση ραφιών στην  αίθουσα Εικαστικών, Φυσικής, αθλητικού υλικού.

11. Στις  (δύο) 2 πόρτες εισόδου στο κτίριο ( βόρεια) είναι απαραίτητο να μπουν στηρίγματα προκειμένου να μην ανοίγουν στους δυνατού ανέμους.

Η αντιμετώπιση των παραπάνω σημείων καθιστά  το σχολείο λειτουργικό και ασφαλές και ταυτόχρονα δεν ακυρώνει το ποσό τω 2,5 περίπου εκατομμυρίων Euro που διατέθηκαν για την ανέγερση του.

Η  Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων                              Ο Διευθυντής του Σχολείου

Δήμητρα Δημοπούλου                                                                               Γιάννης Χριστόπουλος

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print