Περπατώντας τα ρητορικά μονοπάτια

Τα παιχνίδια λόγου συνεχίζονται και η ομάδα μας ετοιμάζει κάτι πολύ ωραίο για τα Χριστούγεννα ενώ παράλληλα πειραματίζεται στις σχετικές θεματικές της ρητορικής.

Το “τι νέα” έχει πια μπει για τα καλά στη ζωή μας και μας επιtρέπει να εκφραζόμαστε, να διαχειριζόμαστε τον λόγο αλλά κυρίως να ακούμε καλύτερα τον συμμαθητή – συνομιλητή μας.

Αυτή τη φορά επεξεργαστήκαμε και μια ιστορία που μας ήρθε από το παρελθόν. Τα 3 φίλτρα όπως τα είπαμε του Σωκράτη. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα χαρτόκουτο και όρεξη για ωραία γράμματα. Μαθαίνουμε να αξιολογούμε τη μετάδοση της πληροφορίας μέσα από τρία πολύ χρήσιμα φίλτρα όπως τα δίδασκε ο Σωκράτης από την αρχαιότητα.

       

Η νοηματική ανάγνωση είναι πάντα μέρος του αγαπημένου μας μενού και  δε θα μπορούσε να λείπει και από αυτή τη συνάντησή μας.

Τέλος, το παιχνίδι αυθόρμητου λόγου ΠΑΡΕΛΘΟΝ – ΠΑΡΟΝ- ΜΕΛΛΟΝ, μας βοήθησε να μιλήσουμε για 3 λεπτά ο καθένας εξερευνώντας τις εμπειρίες μας από το χθες και το σήμερα αλλά και να ονειρευτούμε άφοβα για το αύριο. Εσείς, αν έπρεπε να μιλήσετε για ένα από τα τρία, ποιο θα σας φαινόταν πιο εύκολο;

               

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print