Πρώτη διακρατική συνάντηση για το πρόγραμμα erasmus IDEA στο Galway της Ιρλανδίας

Στο πανεπιστήμιο του GALWAY στην Ιρλανδία, βρέθηκαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Μάλαμα Βασιλική και Λαμπρίδη Δωροθέα στα πλαίσια της πραγματοποίησης του προγράμματος Erasmus με τίτλο «IDEA European Heritage 3dGames platform of teaching maths»με στόχο την καινοτομία.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης οι δέκα εταίροι από 4 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία και Κύπρος) συναντήθηκαν με σκοπό να διασαφηνίσουν και να καταλήξουν στις λεπτομέρειες εφαρμογής μιας νέας πλατφόρμας 3dπαιχνιδιού που αφορά τα μαθηματικά για μαθητές από την πρώτη έως και την τρίτη δημοτικού. Σκοπός του προγράμματος αποτελεί οι μαθητές ανά την Ευρώπη να ξεπεράσουν το φόβο τους για τα μαθηματικά ενισχύοντας την πολιτιστική τους ταυτότητα και μαθαίνοντας μαθηματικά υπό το πρίσμα των διαφορετικών πολιτιστικών διαδρομών που ακολουθούν οι χρήστες στο παιχνίδι. 

Το πρόγραμμα τον επόμενο καιρό θα πραγματοποιήσει την πιλοτική του εφαρμογή στο Πειραματικό- 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά σχολεία, από την οποία θα βγουν σημαντικά συμπεράσματα για την διδασκαλία των μαθηματικών στις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Παράλληλα οι μαθητές μας από τον Ιανουάριο θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν τις χώρες- σχολεία εταίρους και τις τοποθεσίες που περιλαμβάνονται στο παιχνίδι. 

Με το τέλος του προγράμματος το Μάιο του 2022 η εκπαιδευτική κοινότητα και οι γονείς αναμένεται να έχουν στα χέρια τους ελεύθερα προς χρήση δύο πολύ σημαντικά εργαλεία. Την πλατφόρμα και την ελεύθερη εφαρμογή την οποία θα δύναται καθείς ελεύθερα να κατεβάσει από το διαδίκτυο και να χρησιμοποιήσει. Συντονιστής του προγράμματος είναι η περιφερειακή διεύθυνση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πελοποννήσου.

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print