Προβολή ταινίας για Δ’, Ε’ & ΣΤ’

Η Βιβλιοθήκη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας στα πλαίσια της θεματικής:

«από τις σελίδες στην ?οθόνη:  Βιβλία που έγιναν ταινίες» 

και μετά από δική σας επιλογή, προσκαλεί τους μαθητές των Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων και τους γονείς τους την Κυριακή 26 Ιανουαρίου και ώρα 18:30 στην προβολή της  ταινίας:

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ

Η ταινία, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο φαντασίας του Ιουλίου Βερν, είναι μια έγχρωμη φαντασμαγορική παραγωγή του 1959 και έχει διάρκεια 129′.

Το 1880, ο καθηγητής γεωλογίας Όλιβερ Λίντενμπρουκ και ο φοιτητής του Άλεκ ΜακΓιούεν ανακαλύπτουν μέσα σε μια πέτρα λάβας ένα αντικείμενο με μια μυστηριώδη επιγραφή, το οποίο ανήκε σε έναν Ισλανδό γεωλόγο που εξαφανίστηκε 300 χρόνια νωρίτερα, αφού ισχυρίστηκε ότι ανακάλυψε μια διαδρομή προς το κέντρο της Γης. Ο Λίντενμπρουκ και ο ΜακΓιούεν, συνοδευόμενοι από έναν Ισλανδό οδηγό, τον Χανς Μπέλκερ και την Κάρλα Γκέτεμποργκ σύζυγο ενός δολοφονημένου αντίπαλου γεωλόγου, ακολουθούν τις οδηγίες της επιγραφής και ταξιδεύουν προς στο κέντρο της Γης. Αν και τα πρώτα 50 λεπτά της ταινίας διαδραματίζονται με αργό ρυθμό πάνω από την επιφάνεια της γης, από τη στιγμή που ξεκινά η κατάβαση η ταινία χαρακτηρίζεται από συνεχή δράση. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής η ομάδα έρχεται αντιμέτωπη με κάθε είδους εμπόδια: υπερβολική θερμότητα και κρύο, θύελλες και τεράστιες πλημμύρες, ένα βράχο που κατρακυλά, μια πλημμύρα, μια παλιρροϊκή δίνη, γιγάντιες σαύρες και ένα ηφαίστειο που εκρήγνυται…

The explorers come upon a forest of giant mushroom in “Journey to the Center of the Earth” (1959)

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print