“Σεξουαλική κακοποίηση. Όσα χρειάζεται να ξέρουμε για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας”

Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στον χώρο του σχολείου μας πραγματοποιθήκε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: “Σεξουαλική κακοποίηση. Όσα χρειάζεται να ξέρουμε για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας” η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μας μονάδας και συγκεκριμένα στον άξονα που αφορά στη σχέση μεταξύ σχολείου και οικογένειας.

Εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, η συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου κ. Α. Χρονοπούλου, τα μέλη του Συλλόγου γονέων του σχολείου μας, γονείς κι εκπαιδευτικοί,  έδωσαν το παρόν τιμώντας την εκδήλωση αυτή με την παρουσία τους, ενώ χαιρετισμό απέστειλε η Διευθύντρια Εκπαίδευσης, κ. Θεοφανία Σιούτη

              .

 

Για το φλέγον αυτό θέμα των ημερών μας, που δεν είναι άλλο παρά η ευαίσθητη σχέση ανάμεσα στον κόσμο των μεγάλων και στον κόσμο των μικρών και τα σκοτεινά σημεία όπου η ιερότητα της παιδικής ψυχής παραβιάζεται βάναυσα από την αρρωστημένη πλευρά κάποιων ενηλίκων, μίλησαν  η κ. Αγγελική Ρουμελιώτου, Επιμελήτρια Ανηλίκων- Κοινωνική Λειτουργός και η κ. Σταυρούλα Μπαζίγου, Ψυχολόγος, μέλος της ομάδας ΕΔΥ του σχολείου μας, οι οποίες καθήλωσαν με τις ομιλίες τους το κοινό. Η πρώτη ομιλήτρια αναφέρθηκε σε τρεις μύθους για τη σεξουαλική κακοποίηση και σε πέντε σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσουμε. Η δεύτερη στην πρόληψη, στην αναγνώριση και στην αντιμετώπιση καταστάσεων παιδικής κακοποίησης.

 

Η αντάμωση αυτή έγινε για γονείς που νοιάζονται από δασκάλους που φροντίζουν αυτούς που νοιάζονται. Αυτά ήταν τα λόγια της κυρίας Ρουμελιώτου όταν αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας να βρίσκεται κοντά μας σε αυτή την προσπάθεια ενημέρωσης και αφύπνισης όλων όσων βρίσκονται δίπλα σε παιδιά.

Η εκδήλωση έκλεισε με την υπόσχεση να ακολουθήσουν κι άλλες ενδιαφέρουσες ενημερωτικές συναντήσεις στο μέλλον με σκοπό να γίνουμε όσο το δυνατόν καλύτεροι καθοδηγητές των παιδιών που βρίσκονται δίπλα μας.

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print