Ενημερωτικό σημείωμα με τη λήξη της σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί μαθητές, αγαπητοί  γονείς, φίλες και φίλοι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί

Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς, μιας χρονιάς που πέρασε, κάτω από τις πρωτόγνωρες συνθήκες υγειονομικής κρίσης που βιώνει η πατρίδα μας, επιθυμώ να απευθυνθώ στον καθένα και καθεμία ξεχωριστά προκειμένου να σας εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες για τη συνεργασία, τις αστείρευτες δυνάμεις που διαθέτετε, την εμπιστοσύνη που δείχνετε στη σχολική μας μονάδα.

Το σχολείο μας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς που διανύσαμε με σχέδιο, με πρόγραμμα, με οργάνωση, με αξιοποίηση του συνόλου των μέσων που διαθέτει, με συνεργασία και ταύτιση επιδιώξεων με το Σύλλογο Γονέων, προπάντων όμως  με καθοριστικό στοιχείο το μεράκι και την αγάπη των εκπαιδευτικών μας  για αυτό που κάνουν, είχε και έχει ως βασική επιδίωξη την καλύτερη εκπαίδευση των μαθητών, την ανάδειξη του  ως χώρου  χαράς, επικοινωνίας,  συνέργειας και εξωστρέφειας.

Στοίχημα για εμάς αποτελεί να καταφέρουμε τα παιδιά να προσέρχονται και να φεύγουν  χαρούμενα προς και από το σχολείο. Γιατί όπως εύστοχα αναφέρει η συγγραφέας Σοφία Φίλντιση: “Πήρα το γέλιο κάποιου παιδιού για να μπορώ να καρτερώ και ν’ αντέχω”.

Η ασφάλεια, η υγεία και η σωματική ακεραιότητα των μαθητών μας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα.

Η συστηματική δουλειά στην αίθουσα, η αξιοποίηση της τεχνολογίας με τη χρήση των διαδραστικών πινάκων από τους εκπαιδευτικούς , η αναβάθμιση του εργαστηρίου πληροφορικής, η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των υποδομών με ξεχωριστούς χώρους για τα  μαθήματα της Φυσικής, της Αισθητικής Αγωγής, της Μουσικής, η άρτια προσέγγιση  των εκπαιδευτικών ξένων γλωσσών και  φυσικής αγωγής έχουν στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών μας.

Η λειτουργία της Βιβλιοθήκης, με δανεισμό βιβλίων,  με δράσεις και πρωτοβουλίες που ξεπερνούν τα όρια της σχολικής μονάδας δείχνει πως οι εκπαιδευτικοί  δεν φείδονται χρόνου και κόπου  προς όφελος των μαθητών.

Η ουσιαστική παρέμβαση των εκπαιδευτικών  των τμημάτων ένταξης , της παράλληλης στήριξης και των ειδικών επιστημόνων  για ανάδειξη των δεξιοτήτων τους, στήριξη και διαρκή επικοινωνία με τους μαθητές που είχαν ανάγκη έχει αποτέλεσμα την ενσωμάτωση  πολλών μαθητών και την ένταξή τους στο μαθησιακό περιβάλλον της τάξης που φοιτούν.

Η συμμετοχή μας σε 5  Ευρωπαϊκά προγράμματα ( Erasmus ), χάρις στη διαρκή και ακούραστη προσπάθεια των συντονιστών των προγραμμάτων, την ενεργή προσπάθεια μαθητών και εκπαιδευτικών  έχει σαν αποτέλεσμα την  ανταλλαγή απόψεων την αλληλεπίδραση, τη γνωριμία με άλλα εκπαιδευτικά συστήματα άλλων χώρων, διευρύνει τους ορίζοντες, ανοίγει παράθυρο στον κόσμο.

Η υλοποίηση περιβαλλοντικών,  προγραμμάτων υγείας, η έκδοση εφημερίδας, η άρτια λειτουργία της ιστοσελίδας,  οι εκπαιδευτικές επισκέψεις και η εξωστρέφεια με φορείς όπως τα Πανεπιστήμια Πελ/σου, Αθηνών η Δημόσια Βιβλιοθήκη, το Μουσικό Σχολείο κ.α. η διοργάνωση ημερίδων, παρουσιάσεων, εκδηλώσεων, η προβολή ταινιών βοηθούν στην κατεύθυνση ανοικτού στη κοινωνία σχολείου.

Θέλω να αναφερθώ επίσης στις εξαιρετικές κυρίες που φροντίζουν την καθαριότητα του σχολείου. Παρά την πενιχρή αποζημίωση από το κράτος με ευαισθησία και προσπάθεια δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου το σχολείο να είναι καθαρό  και να διασφαλίζεται η υγεία των μικρών μαθητών.

     Ιδιαίτερα οφείλω να αναφερθώ και να ευχαριστήσω τους  δύο συναδέλφους υποδιευθυντές για την άρτια και αποτελεσματική συνεισφορά και  πολύπλευρη πρόσφορά τους  στη λειτουργία  του σχολείου. 

Δυστυχώς η υγειονομική κρίση διέκοψε απότομα μια σειρά προγραμματισμένων δράσεων.

     Προσπαθήσαμε όμως όλοι μαζί, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς και σταθήκαμε με αίσθημα ευθύνης στο ύψος των περιστάσεων. Από την πρώτη στιγμή μέσα σε αντίξοες συνθήκες  καταφέραμε το σχολείο να διατηρεί επαφή με τους μαθητές προκειμένου να τονωθεί το αίσθημα κανονικότητας και ασφάλειας. Με συντονισμένες προσπάθειες λειτούργησε πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευση χωρίς βέβαια να φιλοδοξεί να υποκαταστήσει την αδιαμφισβήτητη αξία της δια ζώσης εκπαίδευση.  

   Εκφράζω τα θερμά συγχαρητήρια στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, που καθημερινά αφιέρωσαν χρόνο, υπομονή, κούραση αλλά και πάθος προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες  που είχαν διαμορφωθεί, χωρίς καμία στήριξη από την πολιτεία υπερέβησαν εαυτούς. Λειτουργώντας  με αίσθημα ευθύνης με μοναδική  επιλογή τη βοήθεια των μαθητών μας και την επαγγελματική αξιοπρέπεια και ευσυνειδησία.

Θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες σε ΟΛΟΥΣ τους γονείς για την άψογη συνεργασία και την απεριόριστη συμπαράσταση.

Τα πολλά ΜΠΡΑΒΟ όμως αξίζουν οι μαθητές μας  γιατί ενώ γκρεμίστηκαν τόσες σταθερές δίπλα τους , ενώ βίωναν πρωτόγνωρα πράγματα  με υπομονή, καρτερικότητα και προσπάθεια μεγάλη  από την πλευρά τους, συνεργάστηκαν.

Κλείνοντας επιθυμώ να σταθώ σε δυο συναδέλφους που μας συνδέουν πολλά,  ξεκινήσαμε μαζί από το παλιό σχολείο,  την εξαίρετη κα Δήμητρα Γεωργοπούλου που φέτος  αφυπηρετεί την εκπαίδευση διανύοντας με ξεχωριστή ευσυνειδησία με αξιοπρέπεια μέχρι την τελευταία στιγμή την υπηρεσιακή της διαδρομή. Εύχομαι να έχει υγεία και χαρές, τα καλύτερα στην  συνταξιοδοτική της ζωή.

Για το φίλο  συνάδελφο κο  Νίκο Τριανταφυλλόπουλο που επέλεξε να αλλάξει κατεύθυνση από την Ειδική στη Γενική εκπαίδευση , υπήρξε στυλοβάτης της τάξης Ένταξης του σχολείου μας , αγόγγυστα με γνώση, υπομονή και καρτερικότητα στάθηκε δίπλα σε μαθητές που είχαν ανάγκη,  στήριξε οικογένειες  προσωπικά του οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές του για τη διαχρονική βοήθεια που μου προσέφερε, εύχομαι να έχει υγεία και δύναμη  στη νέα θέση και είμαι σίγουρος θα ξαναβρεθούμε.

Θέλω επίσης να σας ενημερώσω πως βαδίζοντας στην τελευταία εβδομάδα του σχολείου τα παρακάτω:

  • Πέμπτη 25/6,  οι μαθητές των τμημάτων,  που έρχονται σχολείο τη συγκεκριμένη ημέρα, Β, Γ, Δ, και Ε τάξεων, σε λιτή εκδήλωση στην τάξη θα παραλάβουν σε φάκελο τη βαθμολογία των τριμήνων και τον τίτλο προόδου, θα σχολάσουν στις 11.30, παραλαμβάνοντας και τα γεύματα. Οι μαθητές της Στ τάξης που παρακολουθούν αυτή την ημέρα θα επανέλθουν και την επόμενη ημέρα στις 10:00 το πρωί.
  • Παρασκευή  26/6,  οι μαθητές των τμημάτων που έρχονται σχολείο τη συγκεκριμένη ημέρα, Α, Β, Γ, Δ, και Ε τάξεων, σε λιτή εκδήλωση στην τάξη θα παραλάβουν σε φάκελο τη βαθμολογία των τριμήνων και τον τίτλο προόδου,  θα σχολάσουν στις 11.30, παραλαμβάνοντας και τα γεύματα.
  • Οι μαθητές της Στ τάξης  στις 10:00 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ , λαμβάνοντας όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας σε εκδήλωση αποφοίτησης  θα παραλάβουν σε φάκελο τη βαθμολογία των τριμήνων και το τίτλο Σπουδών  και θα σχολάσουν στις 11.30, παραλαμβάνοντας και τα γεύματα.

Οι εκπαιδευτικοί των Α και Β τάξεων θα αποστείλουν με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο εκπαιδευτική περιγραφική ενημέρωση  προς τους γονείς των μαθητών.

Όσοι μαθητές δεν φοιτούσαν αυτό το διάστημα στο σχολείο, οι γονείς ύστερα από επικοινωνία  και σε συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς  μπορούν να παραλαμβάνουν το φάκελο με τη βαθμολογία των τριμήνων και το τίτλο προόδου Δευτέρα 29/6 και Τρίτη 30/6.

Αγαπητά μου παιδιά οπλιστείτε με γνώση, κάντε ταξίδια. Σας εύχομαι υγεία δύναμη και κάθε καλό. Ιδιαίτερες ευχέςγια καλή πρόοδο στους μαθητές της Στ τάξης που ζήσαμε μαζί 6 χρόνια δημιουργίας, γνώσης, 6 χρόνια ίσως από τα πιο ανεπανάληπτα της ζωής σας.

Αγαπητοί γονείς σταθείτε δίπλα στα παιδιά σας όσο χρόνο μπορείτε ουσιαστικά. Μην ξεχνάμε πως ο κάθε  μαθητής, είναι παιδί. Οφείλουμε, το διάστημα των διακοπών να του παρέχουμε  χώρο και χρόνο για ξεκούραση, μπάνιο, παιχνίδι και δημιουργική απασχόληση

Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί ας έχουμε πάντα στο νου μας τα λόγια του Ν. Καζαντζάκη: ?O ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Κι όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας τον μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες?

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ

O Διευθυντής

Γιάννης Χριστόπουλος

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print