Στιγμές συνδιδασκαλίας!

Κάθε Τετάρτη στο Β’1 η γραμματική γίνεται παιχνίδι!
Η κ. Βίνα και η κ. Κατερίνα ενώνουν τις δυνάμεις τους και μαγικά πράγματα συμβαίνουν.
Την περασμένη Τετάρτη απολαύσαμε ένα δίωρο παίζοντας επιτραπέζια! Υπέροχο; Ναι!

Τα επιτραπέζια παιχνίδια αναπτύσσουν ιδιαίτερα τις επικοινωνιακές ικανότητες των παιδιών και τα βοηθούν εξαιρετικά στην ομαλή κοινωνικοποίησή τους.
Επιπρόσθετα, αποτελούν ομαδικές δραστηριότητες, οι οποίες απαιτούν τη συνεργασία, το διάλογο, τη λήψη αποφάσεων, τη δημοκρατική εφαρμογή κανόνων από όλους τους συμμετέχοντες, δεξιότητες που είναι δύσκολο να καλλιεργηθούν με άλλο τρόπο.
Θέλετε να βοηθήσετε τα παιδιά σας να έχουν καλύτερες σχολικές επιδόσεις; Παίξτε μαζί τους επιτραπέζια!

Η παραπάνω δράση ήταν μέρος ενός προγράμματος που ξεκίνησε για τη Δευτέρα τάξη του σχολείου μας τον Ιανουάριο και τελείωσε στις αρχές του Μαΐου. Όλο αυτό το καιρό είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε, να διερευνήσουμε και να ανακαλύψουμε μέσα από το παιχνίδι και την κίνηση την ορθογραφία και τα ρήματα. Τα υλικά μας ήταν όλα όσα μπορείς να βρεις μέσα σε μια σχολική τάξη όμως δε μείναμε μόνο μέσα σε αυτή. Τα ρήματα βρίσκονται παντού! Είναι οι λέξεις που περιγράφουν τι κάνουμε, τι παθαίνουμε και σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε!

Η καρδιά των ρημάτων και οι σκυταλοδρομίες

 

Οι δράσεις μας βασικό σκοπό είχαν όλοι να καταλάβουν ότι αυτά που μαθαίνουμε στην τάξη τα χρησιμοποιούμε καθημερινά στη ζωή. Μια από τις δράσεις που ενεργοποίησαν όλο το σχολείο μας ήταν η διερεύνηση της έννοιας του ρήματος. Σε ένα μεγάλο χαρτόνι φτιάξαμε μια καρδιά κολλώντας ο καθένας από εμάς το αγαπημένο του ρήμα. Στη συνέχεια αφήσαμε τη καρδιά μας ημιτελή και καλέσαμε τους συμμαθητές μας από όλες τις τάξεις μεγαλύτερες και μικρότερες να συμπληρώσει ο καθένας το δικό του! Μαζέψαμε 290 ρήματα, τα οποία χρησιμοποιήσαμε ξανά δημιουργικά σε σκυταλοδρομίες και παιχνίδια στην αυλη. Το μαγικό ήταν ότι όλα τα παιδιά του σχολείου αλληλεπιδρούσαν στο διάλειμμα με βάση τα ρηματα . Κάπως έτσι η ορθογραφία γίνεται αντικείμενο συζήτησης σε όλη τη σχολική αυλη.

Τεχνολογία και Ρήματα

Εμείς είμαστε η νέα γενιά μαθητών που παίζει την τεχνολογία στα δάκτυλά. Οι υπολογιστές και τα παιχνίδια είχαν την θέση τους στη ζωή μας. Έτσι λοιπόν και στα ρηματα δουλέψαμε με βάση τις εφαρμογές και τα παιχνίδια που υπάρχουν στο διαδίκτυο αλλά και αυτά που έφτιαξε και η κυρία Κατερίνα και η κυρία Βινα

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print