Συνεργασία της βιβλιοθήκης με τα εκπαιδευτήρια Γείτονα

Η βιβλιοθήκη του 10ουΔημοτικού Σχολείου Καλαμάτας συνεργάζεται τη φετινή σχολική χρονιά  με τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα για τη διεξαγωγή των ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΩΝ 2020 στην πόλη μας, αποτελώντας σημείο αναφοράς και  εξεταστικό κέντρο του διαγωνισμού.

Οι ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ είναι ένας πανελλήνιος διαγωνισμός ανάγνωσης παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου που προκηρύσσεται από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα για 22η συνεχόμενη χρονιά. Στόχος του προγράμματος των ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΩΝ η δημιουργία ισχυρού κινήτρου για την ανάγνωση λογοτεχνικών ή άλλων εξωσχολικών βιβλίων και η ουσιαστική επαφή με σημαντικά έργα της ελληνικής και της παγκόσμιας λογοτεχνικής κληρονομιάς.

Στον διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος μαθητές της Δ, Ε΄ και ΣT΄ τάξης ατομικά ή σε ομάδες δύο έως τεσσάρων αναγνωστών. Τα παιδιά  καλούνται να διαβάσουν τέσσερα (4) βιβλία διαφορετικά για κάθε τάξη, τα οποία εντάσσονται σε μια ενιαία θεματική ενότητα και να επεξεργαστούν θέματα σχετικά με τα βιβλία που διάβασαν. Για τις ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ 2020 επιλέχθηκε η θεματική ενότητα «Εμείς?οι Άλλοι» με κεντρικές έννοιες τη φιλαλληλία, την αλληλοβοήθεια, την αλληλεγγύη, την κατανόηση και τον σεβασμό για τον διπλανό μας. Ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού έχει οριστεί η 8η Μαΐου 2020, ημέρα Παρασκευή.

Μαθητές ή οι ομάδες μαθητών μπορούν να ενημερωθούν για τους όρους συμμετοχής στον διαγωνισμό από την  ιστοσελίδα Εκπαιδευτηρίων Γείτονα
(https://www.geitonas.edu.gr/deltaiotakappaalpha943omegamualpha-kappaalphaiota-972rhoomicroniota-sigmaupsilonmumuepsilontauomicronchi942sigmaf.html
και τον κατάλογο των βιβλίων
(https://www.geitonas.edu.gr/kappaalphatau940lambdaomicrongammaomicronsigmaf-betaiotabetalambda943omeganu.html ) και να δηλώσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό έως τις 13 Μαρτίου 2020, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε και με τους υπεύθυνους βιβλιοθήκης του 10ου, Χρυσανθακόπουλο Κώστα (teacher.8007@gmail.com, τηλ. 6974434906) και Παναγιώτα Παπανικολάου (panpap258@gmail.com, τηλ. 6977018400)

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print