Η Γ’ και Δ’ Τάξη στο σπήλαιο Κάψια

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου η Γ΄ και Δ΄ Τάξη του Σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο σπήλαιο Κάψια. Οι ειδικοί το έχουν κατατάξει στον εκλεκτό κατάλογο των 10 πιο αξιόλογων σπηλαίων της ελληνικής επικράτειας. Βρίσκεται στην περιφέρεια κλειστής γεωλογικής λεκάνης του Μαντινειακού οροπεδίου και συνδέεται με το περίπλοκο σύστημα από φυσικές καταβόθρες που χαρακτηρίζουν τον υδροφόρο ορίζοντα. Από την στιγμή που ανακαλύφθηκε όλος ο κόσμος έρχεται να δει το εργαστήριο αυτό της γης και το καταφύγιο του πρώιμου ανθρώπου καθώς στο σπήλαιο βρέθηκαν οστά ανθρώπων και πήλινα καθημερινά σκεύη.

Το σπήλαιο ερευνήθηκε πρώτη φορά από το Γάλλο αρχαιολόγο Γουσταύο Φουζέρ το 1887 στα πλαίσια των ανασκαφών του στη Μαντινεία. Το 1911 γίνεται η επίσημη ανακοίνωση για τον σπηλαιολογικό αυτό θησαυρό και αποτελεί γεγονός που σηματοδοτεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τα ελληνικά σπήλαια. Το 1974 ανακαλύπτεται και νέο τμήμα του σπηλαίου. Το σπήλαιο αποδεικνύεται βιβλίο καταγραφής γεωλογικών συμβάντων.

Σταλακτίτες και σταλαγμίτες, και έργα τέχνης απαράμιλλης ομορφιάς φτιαγμένα από την ίδια τη φύση δημιουργούν μια φανταστική ατμόσφαιρα που ταιριάζει απόλυτα στον κόσμο της φαντασίας των παιδιών.

 

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print