Τέταρτη ενημερωτική συνάντηση Τμήματος Ένταξης

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, σε συνεργασία με το Τμήμα Ένταξης και την Επιτροπή Διαχείρισης της Σχολικής Βιβλιοθήκης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, πραγματοποιούν την

Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 19:00 έως 20:30

 στην βιβλιοθήκη του σχολείου μας, τη τέταρτη ενημερωτική συνάντηση, με θέμα:

«ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ & ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΩΣ ΜΕΣΟ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ»

Στη σύγχρονη εποχή όπου οι καταστάσεις τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενηλίκους είναι ψυχοπιεστικές, οφείλουμε να αναγνωρίζουμε με ποιους τρόπους μπορούμε να θωρακίσουμε τα παιδιά μας βοηθώντας τα να αναπτύξουν εκείνη την ψυχική ανθεκτικότητα που είναι απαραίτητη προκειμένου να επιτύχουν στα περιβάλλοντα στα οποία συμμετέχουν. Τι ρόλο σε αυτήν την διεργασία μπορεί να παίξει η τέχνη και το θέατρο; Σας περιμένουμε στη συνάντηση μας για να ανακαλύψουμε μαζί όλες εκείνες τις πλευρές που μπορούν να μας βοηθήσουν να μάθουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να βρούμε νέους κόσμους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

19.00: ΕΝΑΡΞΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

19.05-19.10: ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

19.15- 19.45« Θέατρο και Παιδί: το θεατρικό παιχνίδι και η ομάδα σαν μέσο ανάπτυξης της προσωπικότητας για παιδιά και εφήβους» .

Πετρουλάκη Λέττα, Πρόεδρος Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας

19.45-20.15:  «Εικαστικές Τέχνες & Παιδί: Πώς η τέχνη μπορεί να γίνει ένα σημαντικό εργαλείο μάθησης και αυτοανάπτυξης» .

Μπουρίκα Μαρία, Εικαστικός, εκπαιδευτικός 10ου Δ.Σ Καλαμάτας

20.15- 20.30Συζήτηση- Ερωτήσεις

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print