Τιμάμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2021

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιερώθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για τη Νεότητα (IBBY), το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο. Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της IBBY ετοιμάζει ένα μήνυμα και μία αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης, και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, η Βιβλιοθήκη του σχολείου μας προγραμμάτισε ποικίλες δράσεις την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021, που αποσκοπούν στη μετάδοση της αγάπης για τα βιβλία στους μικρούς μας φίλους και φίλες, τα παιδιά!

  1. Διαδικτυακές εκδηλώσεις για το παιδικό βιβλίο με καλεσμένες τις συγγραφείς παιδικών βιβλίων, κυρίες Φλεβάρη Παναγιώτα (Γ’ τάξη) και Τσαμαδού Βίβιαν-Ινώ (Ε’ τάξη), όπου με τη μαγική γραφή τους θα μεταφέρουν τους μαθητές στο φανταστικό σύμπαν της παιδικής λογοτεχνίας.
  2. Διαδικτυακή ανάγνωση παραμυθιού από τον χώρο της Βιβλιοθήκης στους μαθητές & τις μαθήτριες της Α’ τάξης από την κα Παπανικολάου Παναγιώτα.
  3. Διαδικτυακά αφιερώματα, δράσεις και παρουσιάσεις από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας στα επιμέρους τμήματα και τάξεις τους.

 

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print