Το πρόγραμμα IDEA ολοκληρώνει τις εργασίες του

Το  ευρωπαϊκό πρόγραμμα  IDEA erasmus plus που έτρεξε για τρία χρόνια από το 2019 έως και το 2022 στο σχολείο μας και στόχο είχε την καταπολέμηση του φόβου στα μαθηματικά για τους μικρούς μαθητές του δημοτικού σχολείου αλλά και την αλλαγή στον τρόπο διδασκαλίας των μαθηματικών φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του.

 

 

Την Τρίτη και την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 στην Πάτρα έγινε παρουσίαση της πλατφόρμας και διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου. Συζητήθηκαν οι τελικές λεπτομέρειες και παρουσιάστηκε στο εκπαιδευτικό κοινό της δυτικής Ελλάδας, το έργο στο οποίο ενεπλάκη το σχολείο μας για τρία χρόνια. Στο τέλος του ίδιου μήνα θα είναι έτοιμος ο οδηγός εκπαιδευτικού καθώς και όλο το σχετικό υλικό προκειμένου οποιοσδήποτε δάσκαλος να μπορεί να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα ελεύθερα. Παράλληλα η εφαρμογή idea είναι διαθέσιμη ήδη, ελεύθερα, στο Google Play για κινητά android. Με αυτό τον τρόπο οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να κατεβάσουν στις συσκευές τους το παιχνίδι. Η μάθηση είναι διαρκής  και το κυριότερο διασκεδαστική.

 

Το συνολικό σχεδιασμό του προγράμματος παρουσίασε εκ μέρους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ,που είναι και ο συντονιστής του έργου, ο κ. Ηλίας Παπαδόγιαννης. Την ίδια την πλατφόρμα ο εκπρόσωπος της Omegatech, που την κατασκεύασε, ο κ. Νίκος Παπασταματίου, ενώ την σχολική εμπειρία η εκπαιδευτικός του σχολείου μας Βασιλική Μάλαμα. Ο Διόφαντος που ήταν και ο οικοδεσπότης της συγκεκριμένης εκδήλωσης με τον κ. Βασίλη Γκάμα παρουσίασε τα οφέλη της παιχνιδοποίησης καθώς και ήδη ολοκληρωμένα προς χρήση έργα για την εκπαιδευτική κοινότητα. Εκπρόσωποι όλων των εταίρων του σχεδίου παρευρέθηκαν στην Πάτρα. Η ικανοποίηση για την αποτελεσματικότητα του σχεδίου είναι υψηλή και ανυπομονούμε να δούμε το παιχνίδι να εφαρμόζεται σε όσο το δυνατό περισσότερες τάξεις σε όλη την Ευρώπη. Η ιστορία και τα μαθηματικά μαζί σε ένα φοβερό συνδυασμό!

 

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print