Το σχολείο μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής

Το σχολείο μας συμμετέχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19/3 στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το σχολείο μας διαγωνίζεται με 2 ομάδες στην κατηγορία Open Δημοτικού από τον όμιλο Ρομποτικής: τους Smart Builders και του Crazy Drivers

Τα παιδιά, υπό τη συνεχή καθοδήγηση του προπονητή τους Γιώργου Γκιουλέκα, σε όλη την προετοιμασία για τον διαγωνισμό ασχολήθηκαν με τον προγραμματισμό με το Mind+ έξυπνο Wedo2 αυτοκίνητο, τη δημιουργία animation, την κατασκευή μακέτας, τα πειράματα φυσικής Microbit και τις ηχογραφήσεις. Επίσης, πρόσθεσαν μουσική στα έργα τους αφού επεξεργάστηκαν ψηφιακά τον ήχο.

Τα οφέλη από όλη αυτήν τη διαδικασία είναι ποικίλα. Η ομαδική εργασία διατρέχει κάθε στάδιο. Η ομαδοσυνεργατική μάθηση και η μάθηση μέσω project – problem solving βρίσκονται στο επίκεντρο της διαδικασίας και μέσω αυτών τα παιδιά ανέπτυξαν την αλγοριθμική τους σκέψη. Το χιούμορ και η διασκέδαση δεν έλειπαν από την πορεία τους. Ένα μικρό άγχος υπάρχει αφού θα πρέπει μέσα σε λίγο μόλις λεπτά να παρουσιάσουν τα έργα τους και τις λειτουργίες αυτών στην κριτική επιτροπή, να δεχτούν τυχόν ερωτήσεις και, τέλος, να βαθμολογηθούν… είναι, όμως, κι αυτό αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας.

 

Τα παιδιά μας είναι πανέτοιμα! Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!!

Όποιος/όποια επιθυμεί μπορεί να παρακολουθήσει ελεύθερα τον διαγωνισμό. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

10:00 – 10:30 Προσέλευση – Εγγραφές

10:30-11:00: Ομιλίες

11:00: Έναρξη αξιολόγησης κατηγορίας Open Δημοτικού

11:00: Έναρξη αξιολόγησης Ποδόσφαιρο 2×2

11:00: Έναρξη αξιολόγησης Α-Δ Δημοτικού

11:30: Έναρξη αξιολόγησης Regular Τρίλιζα Αρχάριοι

11:00-12:30: Κατασκευή/Δοκιμές Regular Τρίλιζα Προχωρημένοι

12:30-13:00: Έναρξη αξιολόγησης Regular Τρίλιζα

 

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού

https://wrohellas.gr/perifereiakoi-agones-2023/#1652436402066-2cd06ae1-896c

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print